Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


3. Óbudai Danubia Zenekar

3. Óbudai Danubia Zenekar

Az Óbudai Danubia Zenekar hangversenye
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. október 24. kedd, 19:00

C. Debussy: Előjáték az „Egy faun délutánjá”-hoz
I. Sztravinszkij: Orpheus – balett
J. Sibelius: Négy legenda

Vezényel: Hámori Máté

Egy közismert repertoárdarab és két ritkábban bemutatott kompozíció koktélja – ez a Danubia Zenekar műsorának receptje. Debussy műve, melyet Mallarmé verse ihletett, talán az egyik legismertebb impresszionista zenei alkotás. A színek és hangulatok kifinomult érzékenységgel történő ábrázolása, ami Debussy stílusának egyik legfőbb jellemzője, a mai napig különleges élményt nyújt a hallgatóság számára.
Sztravinszkij Orpheus címűbalettjét George Balanchine orosz származású koreográfus felkérésére írta. A mitológiai témájú műzenei anyagában felfedezhető az első neves operaszerző, Monteverdi, valamint a legnagyobb barokk mester, Bach hatása is, a jellegzetes Sztranvinszkijre jellemzőhangszerelési és ritmikai elemek mellett.

Sibelius a finn zeneirodalom legnevesebb képviselője. Finlandia címűszimfonikus költeménye Finnország második himnuszának is tekinthető, d-moll hegedűversenye is gyakran hallható a világ különbözőhangversenytermeiben. A „Négy legenda”, amely Lemminkäinen-szvit néven is ismert, eredetileg operai alapanyagnak szánt szvit, ami sokszínű-en mutatja be a finn hősköltemény, a Kalevala egyik kedvelt alakját, Lemminkäinent. A szvitből a 2. tétel, „A tuonelai hattyú” vált igazán népszerűvé.

Ajánlatunk


Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

A humorban bővelkedő vígjátékunk különlegessége, hogy Nagy Sándor közel negyven karaktert kelt életre.

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Ajánló


A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Május 19-én vasárnap Győrszentivánra érkezik Manuel! Élőzenekaros koncertet ad a fiatalok nagy kedvence.

A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!