Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


A cremonai hegedűs - műismertető

A cremonai hegedűs - műismertető

Hubay Jenő: A cremonai hegedűs
Kreatív közösségi zenehallgatás

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. május 27. szombat, 16:00

A sokrétű zenei munkássággal rendelkező Hubay Jenő (1858-1937) kétfelvonásos operáját a Magyar Királyi Operaház mutatta be 1894. november 10-én. Ezt követően a népszerű darab világhódító körútra indult, Oroszországtól Amerikáig hódította meg a nézőket. Az 1750-es években, az olaszországi Cremonában járunk, ahol Ferrari hangszerkészítő mester versenyt hirdet: aki a legjobb hegedűt elkészíti, az elnyeri lánya kezét is. A szépséges lányért ketten is epednek, s némi bonyodalom után a szerelmes fiatalok természetesen egymásra találnak.

Cremona városa pályázatot tűz ki egy mesterhegedű elkészítésére. A nyertes díja egy aranylánc és Ferrari mester lányának, Gianninának a keze. Ferrari bíztatja segédeit, hogy vegyenek részt a versenyben. Lánya Sandróba szerelmes, de a púpos, ám igen jólelkű Filippo megszólatatta előtte csodálatos mesterhegedűjét, amilyet még soha senkinek sem sikerült készítenie. Filippót meghatja, hogy a lány szóbaáll vele, a nyomorékkal és odaadja neki a hangszert, hogy Sandro nyerjen vele. Csakhogy Sandro eleve el akarta lopni Filippo hangszerét, így a kétszeres csere után Filippo nyeri meg a versenyt varázsos hegedűjével. Lemond a nyakláncról, és Sandrót odavezeti Gianninájához. A púpos csak arra kéri a podesztát és a város lakóit, hogy emlékezzenek rá jó szívvel.

 

Ajánlatunk


A német színház és film megújítója, Rainer Werner Fassbinder műve egy idősödő takarítónő és egy bevándorló szerelmén keresztül az emberi kiszolgáltatottság történetét meséli el szívszorító egyszerűséggel és tisztasággal.

Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

Ajánló


GYŐRI TÁNC- ÉS KÉPZŐMŰVÉSZETI ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKGIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM KONCERTVIZSGA 2024

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!