Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


A Failoni kamarazenekar koncertje a Mátyás-templomban
2

A Failoni kamarazenekar koncertje a Mátyás-templomban

A Failoni Kamarazenekar koncertmestere az alapítás óta Nagy Béla hegedűművész, aki művészi munkája elismeréseként 2006-ban megkapta a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztje kitüntetést.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. október 26. szombat, 20:00

 

A Failoni Kamarazenekar története 1982-ben kezdődik, amikor a neves impresszárió, Nelly Failoni - Sergio Failoni karmester özvegye, - felfigyel egy tehetséges fiatal hegedűsre. Meghallgatást szervez neki Giuseppe Patané olasz karmesternél, aki azonnal szerződteti a nápolyi Operaház zenekarába.

A hegedűművészt Nagy Bélának hívják. Amikor néhány év múlva visszatér Budapestre, a Magyar Állami Operaház zenekaránál helyezkedik el.

Olaszországban szerzett tapasztalatainak nagy részét nem tudja kamatoztatni a zenekari árokban, de Nelly Failoni rajta tartja a szemét: „Miért nem csinál egy kamarazenekart?"

 

Így jön létre a Magyar Állami Operaház zenekari művészeiből alakult, a Toscanini tanítvány Sergio Failoni karmesterről elnevezett kamarazenekar, amely első koncertjét 1990-ben a Pesti Vigadóban adja. A szólista Failoni Donatella zongoraművész, Sergio és Nelly Failoni egyetlen leánya.

1993-tól Rico Saccani világhírű karmester, 1999-től Ács János, a nagysikerű „Három Tenor” produkció karmestere vállalja a művészeti vezetői posztot. A zenekart egyre többször kell kibővíteni nagyobb apparátusra. Amikor 1995-ben Ennio Morricone, a híres olasz filmzeneszerző vezényli saját műveit Budapesten, már teljes szimfonikus zenekar szólal meg a koncertmester mögött.

Ettől kezdve az elismert hazai művészek mellett a legnagyobb világsztárok kérik fel a Failoni Kamarazenekart: Edita Gruberova, Kincses Veronika, Pege Aladár, Snétberger Ferenc, Katia Ricciarelli, Marton Éva.

Franciaországban Pierre Jourdan rendező figyel fel a zenekarra, ennek köszönhetően hosszú éveken át koprodukcióban jönnek létre az Imperial de Compiegne színház opera előadásai. A Figaro házassága elnyeri a francia kritikusok nagydíját. A NAXOS lemeztársaság sorozatot ad ki a Failoni Zenekar felvételeivel, melyeken közkedvelt operák és kevéssé ismert, pl. Dittersdorf vagy Arvo Part művek is hallhatók. A Sevillai borbély Londonban az Év lemeze díjat kapja.

Szinte magától értetődő, hogy José Cura első magyarországi fellépésén is a Failoni Zenekar közreműködik a zsúfolásig telt Erkel Színházban. A kezdeti elképzelések, mely szerint kamarazenei estek és kamaradarabok töltik ki majd a zenekar életét, háttérbe szorulnak.

Hogyan is lehetne nemet mondani például Placido Domingo, Rost Andrea, Miklósa Erika és Zucchero estjére, vagy Andrea Bocelli koncertjére, melynek közönsége megtölti a Budapest Sportcsarnokot.

2009-től bekerül a programba a fiatal tehetségek támogatása, ami nem csak egy-egy koncerten való szereplést jelent, hanem a legkiválóbbak számára folyamatos munkát is a zenekari próbákon és hangversenyeken.

 

Ajánlatunk


A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben a sokat dicsért panzióban. Rögtönözni kell! Villámgyorsan „létrehoznak” egy szállodát..

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!