Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


A Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar 2018-as HANGVERSENYBÉRLETE  - C.H.GERVAIS: Hypermnestre

A Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar 2018-as HANGVERSENYBÉRLETE - C.H.GERVAIS: Hypermnestre

A régens Orléans-i Fülöppel jó viszonyt ápoló Charles-Hubert Gervais (1671-1744) egyike volt azon francia zeneszerzőknek, akiket a francia és az olasz stílus keverésére törekvő goûts réunis, „kevert ízlés” áramlata inspirált.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. szeptember 18. kedd, 19:30

1722-től a Királyi kápolna zenei vezető-helyetteseként, továbbá egyházi zenéjéről ismert komponistaként a Királyi Zeneakadémiánál is leszerződik két tragédia, a Méduse és a Hypermnestre, illetve egy balett, a Les Amours de Protée megírására. Tartósan csak a Hypermnestre írja be magát a repertoárba: a művet 1766-ig öt operaszezonban tűzik ismét műsorra. Ez vitathatatlanul az egyik legjobb lírikus tragédiája annak a korszaknak, amely Lully halálát (1687) választja el Rameau megjelenésétől (1733).
A szövegkönyvet sötét drámaiság és tökéletes verselés jellemzi. A zene nagy hozzáértésről és rendkívül egyedi stílusról árulkodik. Amivel Gervais kitűnik Lully többi utódja közül, az az összetett harmóniákhoz, a hirtelen drámai megszakításokhoz, a kirívó dallamokhoz és az énekes és hangszeres virtuozitáshoz való érzéke. E mű feltámasztása kétszázötven évnyi feledés után összetett kutatói, kiadói munkát és átdolgozást tett szükségessé, mivel a kotta csak hiányos állapotban maradt fent. Vashegyi György ragyogó apparátust fog vezényelni zenekara és kórusa élén, hogy a Hypermnestre modern kori magyarországi bemutatójára a legjobb feltételek mellett kerüljön sor. (Benoît Dratwicki)

Szereplők:

Hypermnestre: Katherine Watson
Lyncée: Mathias Vidal
Danaüs: Thomas Dolié
Isis: Juliette Mars
L'Égyptienne / Une Naïade / Une Argienne / Une Coryphée / Une Bergère: Chantal Santon-Jeffery
Un Égyptien / Le Grand-Prêtre d'Isis / Un Coryphée / Un Berger: Manuel Nunez-Camelino
Le Nil / Arcas / L'Ombre de Gélanor: Philippe-Nicolas Martin

Közreműködők:

Purcell Kórus, Orfeo Zenekar (korhű hangszereken)
koncertmester: Simon Standage

Vezényel: Vashegyi György

Ajánlatunk


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének borítóján ceruzával írva ez áll: „Kizárólag az utókor számára.”

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Ajánló


A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!