Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Alessandro Baricco: Selyem - Forte Társulat/Szkéné

Alessandro Baricco: Selyem - Forte Társulat/Szkéné

a Forte Társulat és a Szkéné Színház közös előadása
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. május 24. csütörtök, 19:00

Hervé Joncour ifjú feleségét hónapokra magára hagyva időről időre kalandos úton Japánba megy, hogy újabb és újabb szállítmányokkal biztosítsa az otthoni közösség számára a tisztes megélhetést, a selyem előállításához szükséges feltételeket. A távoli szigetország szociokulturális zártsága egyre feszültebbé és rejtélyesebbé teszi a fiatalembernek vendéglátójával és még inkább annak különös szépségű nőtársával való viszonyát. Míg a hazatérés mindig a nyugodt és jól kiszámítható jövő perspektíváját kínálja, addig a romló történelmi viszonyok között lassan életveszélyessé váló elutazás épp ellenkezőleg a boldoságkeresés reménytelenségét és a vágyak elemésztődését hozza magával. Az ismeretlen nő iránti főként szexuális természetű vonzódás törvényszerűleg felborítja a családi egyensúlyt hirdetve itt is, ott is az elmúlás, a pusztulás egyetemességét.

A novella narrációs technikájából adódó néma szemlélődés karakteres minőséget biztosít annak a számtalan apró mozdulatból felépülő áttetsző és egyben festményszerűen érzéki világnak, melynek nyugati és keleti pólusán egyaránt a csend és a visszafogottság jellemzi férfi és nő találkozásait. Az elhallgatás és emlékezés filozofikus mélységeit hajlékonyan feltáró mű színrevitele játékos kísérleti terepe lehet a társulatra jellemző feszes és dinamikus kifejezésformák kilazításának és új színpadi fogalmazásmódok felfedezésének.

  

Ajánlatunk


Márai Sándor világsikerű regénye a késői leszámolás drámája.

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

Ajánló


Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének…

Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!