Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Artemis Quartet

Artemis Quartet

A berlini székhellyel rendelkező Artemis Quartett közel harminc éve alakult, és jelenleg világviszonylatban is az egyik legelismertebb együttesnek számít.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. május 26. szombat, 19:00


Mendelssohn:
    3. (D-dúr) vonósnégyes, op. 44/1
Sosztakovics:
    5. (B-dúr) vonósnégyes, op. 92
SZÜNET
Schumann:
    A-dúr vonósnégyes, op. 41/3

Artemis Quartett: Vineta Sareika, Anthea Kreston (hegedű); Gregor Sigl (brácsa); Eckart Runge (cselló)

A berlini székhellyel rendelkező Artemis Quartett közel harminc éve alakult, és jelenleg világviszonylatban is az egyik legelismertebb együttesnek számít. Tagjai mindannyian kiemelkedő művészek, akik a legmagasabb szinten művelt kamarazenélés mellett számos szólistaversenyen értek el rangos helyezést. Figyelemreméltó ugyanakkor a kvartett diszkográfiája is, CD-kiadványaikat olyan díjakkal ismerték el, mint a Gramophone Award vagy a Diapason d’Or. Legutóbbi stúdióprojektjük egy Mendelssohn műveiből álló válogatás volt, így nem meglepő, hogy a koncert három műsorszámának egyike a zeneszerző tollából származik. A D-dúr vonósnégyes két másik társával együtt Svédország hercegének készült, alig néhány évvel az est másik romantika kori darabja, Schumann A-dúr kvartettje előtt. Sosztakovics közvetlenül Sztálin halála után bemutatott B-dúr vonósnégyese hatásosan ékeli be a 20. század sajátos hangzásvilágát a többségében 19. századi műsorba.

Ajánlatunk


A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

Ajánló


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!