Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Átrium NézőKépző: Amerika felfedezése és a filmművészet

Átrium NézőKépző: Amerika felfedezése és a filmművészet

A program fókusza: a dél-amerikai prekolumbián civilizációk bemutatása az európaiak érkezése előtt, és a gyarmatosítás

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. május 29. hétfő, 13:00

- Fila Zsófi filmrendező Amerika felfedezését feldolgozó filmekből készült montázsfilmje és „gyorstalpalója" a vágás elméletéről, és gyakorlatáról.
- Az Azték birodalom felépítése és kulturális rendszere egy európai szemével – Hernán Cortés levelei alapján előadást tart Kövi Franciska, egyiptológus, vallástörténész

Rendező: Fila Zsófi
Előadó: Kövi Franciska

A montázsfilm alapjául azok a filmek szolgálnak, amelyek Amerika felfedezésével, a prekolumbián kultúrával, illetve a rabszolgatartással foglalkoznak. A film fókuszában a két kultúra találkozása, egymásra hatása áll, melyet Fila Zsófi egy férfi történetén keresztül mutat be. A főszereplő a film elején még kíváncsian, később pedig az új földekben rejlő lehetőségektől és hatalomvágytól megrészegülve egyre erőszakosabban lép fel az őslakosokkal szemben. A film bemutatja mindkét fél szempontjait, és végkicsengésében a régi romjain felépülő új civilizáció létrejöttét ígéri.

A sorozat célja, hogy a történelemoktatáshoz kapcsolódóan a középiskolák 5-12. évfolyama alaposabban megismerkedhessen egy-egy művészeti ág és a történelem kapcsolatával egy-egy kiválasztott kapcsolódási ponton keresztül.

Az Átrium NézőKépző programjának kiemelt támogatója: Budapest Főváros Önkormányzata.

 

Ajánlatunk


Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék.

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

Ajánló


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Márai Sándor világsikerű regénye a késői leszámolás drámája.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!