Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Az ünnep

Az ünnep

Thomas Vinterberg − Mogens Rukov − Bo Hansen − David Eldridge: AZ ÜNNEP
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. június 9. szombat, 19:00

családi dráma

 

A családfő hatvanadik születésnapjára gyűlik a Hansen-família. Körös-körül csillogás és elegancia, béke és szeretet… És akkor feláll az egyik fiú, elmondja köszöntőjét – és feltárul a szőnyeg alá sepert, szekrénybe zárt, lefedett, elhazudott, fertelmes múlt.

A SZÁZÉVES FILM

A dráma Thomas Vinterberg Születésnap című filmje nyomán született.

1995-ben dán filmrendezők egy csoportja, köztük Thomas Vinterberg és Lars von Trier úgy ünnepelték a mozi százéves évfordulóját, hogy megjelentettek egy anakronisztikus kiáltványt DOGMA 95 címmel. Ünnepélyes, ám iróniától sem mentes nyilatkozatukban tíz szabályból álló rendszert fektettek le azt célozva, hogy minden mesterkéltségtől megszabadítsák a filmművészetet. Ezek többek között a forgatás behatárolt körülményeit írják le meglehetős szigorral: tilos mesterséges fényt használni, kerülni kell a zenei bejátszásokat is, az operatőr csak kézikamerával forgathat… Így indult a dán filmesek Dogma-sorozata, melynek Vinterberg és Lars von Trier a két legnevesebb képviselője, és a Születésnap mellett olyan filmek kötődnek nevükhöz, mint a Vadászat (Vinterberg), az Idióták, Táncos a sötétben, Dogville… (Lars von Trier).

VINTERBERG MONDJA

A DOGMA szabályai nem kalodaként, hanem felszabadítólag hatottak rám. Az mindig jó, ha szigorú keretek között dolgozhatunk. A színész is így lesz biztonságban, egyúttal így nyeri el szabadságát – akár a színházban. Hiszen őt nem a világítás és nem a hangbejátszások érdeklik, hanem az, hogy ismerős-e az a figura, akit játszik, meg tudja-e teremteni önmagából és saját élményeiből azt az alakot, aki a történetben általa megjelenik.

Maga a történet ismerős volt nekem – noha hangsúlyozni szeretném, hogy a mi családunkban az ilyen rémületes esetek ismeretlenek voltak -, rádióban, televízióban, újságokban mindenki találkozhatott már hasonló szörnyűségekkel. Ugyanakkor ez még mindig tabu: erőszak a családon belül. Pedig Európában ez minden tizedik gyerekkel megtörténik. Elképzeltem magam elé egy iskolai osztályt: mindegyikben legalább 2-3 gyerek ül ezzel a titokkal. És akkor azt mondtam: erről kell beszélni!

Ajánlatunk


A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde egy olyan világ őrzői, melyet a közösség és vallás előírásai határoznak meg. Lányaik azonban már saját kezükbe akarják venni az életüket, szerelemből akarnak férjhez menni.

Szabó Magda műve talányos életet zár be egy olyan szimbolikus ajtó mögé, amely felnyitására mindannyian áhítozunk. A kriminek sem utolsó történetben a nyomozás a két nő belső világába vezet.

Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Ajánló


Az elmúlt évek sikeres programjainak köszönhetően, folytatódik a Homokhátság Szívében megrendezésre kerülő koncertek sora, ezúttal BORDÁNY 2024 néven!!! Az idei…

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Zenés válóok két részben – magyar slágerekkel a ’60-as évektől napjainkig

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!