Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Bolond Istók

Bolond Istók

Arany János – Zalán Tibor: Bolond Istók
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. május 2. kedd, 15:00

A Jókai Színház minden évben kiválaszt egy, az iskolai tananyaghoz szorosan kapcsolódó alkotást, melyet kifejezetten az iskolás korosztály számára hoz létre, s melyben a Színitanház hallgatói is megmutathatják színpadi rátermettségüket. Kosztolányi Édes Annája, a Tartuffe „1949" című darab, Csokonai Dorottyája,  Shakespeare Lóvátett lovagok című komédiája, Szophoklész Antigonéja, Arany Toldija, valamint  Mikszáth Kálmán  Szent Péter esernyőjének színpadi adaptációja után  ebben az évadban a választás Arany János Bolond Istók című elbeszélő költeményére esett.

Árkosi Árpád Jászai-díjas rendező. Amatőr színházcsinálóként került kapcsolatba a színházzal 1968-ban. 1978-ban kezdett el rendezni hivatásos színházakban, többek között Szolnokon, Szegeden, Debrecenben, Miskolcon és számos határon túli magyar színházban is. 2005–2006-ban a debreceni Csokonai Színház prózai tagozatának vezetője volt, és jelenleg is rendszeresen vállal rendezést Debrecenben. Kőszínházi rendezésein túl, az alternatív szcénában is folyamatosan hoz létre előadásokat, első ilyen jellegű rendezése a Woyzeck volt, 1987-ben. „Nekem a színház valójában az élet iskolája, amelybe minden nap bejárok. Önző módon arra vagyok kíváncsi, hogy egy anyaggal és egy embercsoporttal kapcsolatba kerülve, mi történik velem, és hová érkezünk meg együtt.”

Ajánlatunk


A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

Ajánló


Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!