Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


BOLSHOI 2017/18 Adam: A kalóz

BOLSHOI 2017/18 Adam: A kalóz

Adolphe Adam: A kalóz
A moszkvai Bolsoj Balett előadásának élő közvetítése, 215 perc, 2017

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. október 22. vasárnap, 16:45

Music Adolphe Adam

Choreography Alexej Ratmanszkij

Libretto Jules Henri Vernoy de Saint-Georges and Joseph Mazilier

A bazárban cimboráival kószáló Conrad kalózkapitány első látásra beleszeret a szépséges Medorába, Lanquedem kereskedő gyámleányába. Később megtudja, hogy Lanquedem el akarja adni a lányt Seyd pasának, ezért úgy dönt: elrabolja szerelmét.

 

A Lord Byron elbeszélő költeménye által inspirált táncdarab , 19. századi, Marius Petipa rendezte klasszikus változatát Alekszej Ratmanszkij, korunk egyik legelismertebb balett-koreográfusa, a Bolsoj Balett korábbi művészeti igazgatója vezetésével újították fel. A Bolsoj egyik legpazarabb produkciójának tartják A kalózt, mely azok számára készült, akik szeretnek csodákat látni a színpadon. Ez mind a virtuóz táncra, mind a látványra értendő. A darab végén látható csodálatos hajótörési jelenet a színpadon – mint ígérik – hatásosabb, mint a Titanic film realisztikus felvételei. A felújításhoz Adolphe Adam és Leo Delibes eredeti partitúráját a párizsi Francia Nemzeti Könyvtár archívumából, Petipa koreográfiai jegyzeteit a Harvard Egyetem színházi gyűjteményéből, Jevgenyij Ponomarjov eredeti, 1899-es jelmezterveit pedig a szentpétervári állami színházi könyvtárból keresték elő.

Érdekesség, hogy magyar színpadon a táncművet 2017 áprilisában mutatta be először a Magyar Nemzeti Balett az Operaházban.

Ajánlatunk


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

Ajánló


A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!