Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


British Museum: Vikingek - Élet és legenda

British Museum: Vikingek - Élet és legenda

Tárlatvezetés a British Museum nagyszabású kiállításáról, 90 perc, 2014
angol nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. december 17. vasárnap, 19:00

Rendező: The British Museum

A londoni British Museum legújabb, mozivászonra szánt tárlatvezetése a Vikingek: Élet és legenda című kiállítást mutatja be. A tárlatról készült mozielőadás december 17-én látható az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

A nagyszabású londoni kiállítás a viking kultúra virágzó időszakára, a 8-11. századra fókuszál. Ebben a korszakban a valósult meg Skandináviából kiindulva a harcias vikingek rendkívüli térhódítása, ennek eredményeként egy nagy területet átfogó, a Sarkkörtől a Mediterráneumig terjedő birodalom jött létre. A másfél órás tárlatvezetésen Neil MacGregor, a British Museum igazgatója számos további szakértő közreműködésével tárja fel a nézők előtt, hogyan hoztak létre a vikingek egy négy kontinenst magába foglaló, összetett nemzetközi kereskedelmi hálózatot, emellett a nyelvükön, költészetükön és hagyományaik keresztül e titokzatos nép mindennapjaiba is betekintést nyerhet a közönség.

Gareth Williams kurátor különféle fegyverek, ékszerek és használati tárgyak gyűjteményéből, nyelvészekkel, néprajzkutatókkal és történészekkel együttműködve hívta életre a „Vikingek – Élet és legenda” című kiállítást. A tárlat központi eleme a „Roskilde 6” nevet viselő, Dániában felfedezett viking hajóroncs alapján készült mérethű replika. A lelet megtalálásáról és feltárásáról a Dán Nemzeti Múzeum restaurátor szakértője mesél a filmben, míg a világ körüli vitorlás útjairól híres Sir Robin Knox-Johnston egy korábbi transzatlanti útját eleveníti fel, amelyen egy viking mintára készült hajóval, a korabeli navigációs módszerek alkalmazásával kelt át az Atlanti-óceánon.

A szakértői interjúk mellett a film gerincét a British Museum előző mozis tárlatvezetéséhez, a hazánkban is népszerű Pompeii Live-hoz hasonlóan ezúttal is kiállítási tárgyakat bemutató, kitűnő minőségű közeli felvételek és a színészekkel forgatott, korebeli életképeket ábrázoló jelenetek adják, melyek együttesen igazi történelmi utazásra invitálják a nézőket.

 

Forgalmazó: Pannonia Entertainment

Ajánlatunk


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde egy olyan világ őrzői, melyet a közösség és vallás előírásai határoznak meg. Lányaik azonban már saját kezükbe akarják venni az életüket, szerelemből akarnak férjhez menni.

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

Ajánló


A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!