Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Dresch Mihály Vonós Quartet - zenés színpadi előadás
7

Dresch Mihály Vonós Quartet - zenés színpadi előadás

Dresch Mihály Vonós Quartet

A koncert ideje: 2x50 perc, egy szünettel

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. június 1. csütörtök, 20:00

Dresch Mihály neve, bármilyen jazz-folk témájú beszélgetés első fél percében említésre kerül. Nem is csoda, hiszen a szaxofonos tökéletesen sajátos zenei világot alakított ki a két műfaj ötvözésével.
A nemzetközileg is ismert Dresch ezúttal új vonós quartettjével; ifj. Csoóri Sándor hegedűs, Brasnyó Antal brácsás és Bognár András nagybőgős társaságában zenél a Dresch vonós quartetben.
A Dresch életmű egy új arca a vonós quartet, ahol a fiatal - az új nemzedék - legegyedibb, virtuóz és a népzenét elemeiben ismerő zenészek a társak, akikkel folyamatosan változtatja, tágítja a műfaj határait. A muzsika pedig itt is úgy szól, úgy karcol, ahogy azt már megszokhattuk; egyedien, mesterien, a két műfaj határán lavírozva, páratlan élményt nyújtva a hallgatóságnak.

Dresch Mihály

Tizenhét évesen kezdett el komolyabban muzsikálni, Johnny Griffin játékának hatására választotta hangszerének a szaxofont. Zenei tanulmányait a jazz konzervatórium előkészítőjében kezdte, később felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Jazz Tanszakára, ahol 1979-ben végzett.
Kezdetben elsősorban a klasszikus amerikai fekete jazz, valamint a gospel és a spirituálé iránt érdeklődött. A nyolcvanas évek elejétől kezdve rendszeresen koncertezett neves hazai jazzmuzsikusokkal. Első kvartettjét 1984-ben alapította, melynek a kilencvenes évek közepéig gyakorta változott a felállása.
Dresch Mihály számos rangos fesztiválra és jazzklubba kapott meghívást, fellépett többek között a Jazz & Wine Festival-on Olaszországban, a Festival Jazzcb-n Franciaországban, a Kalisz Festival-on Lengyelországban, a Jazz Brugge fesztiválon Belgiumban, a London Jazz Festival-on, a JazzFest Wien-en, a párizsi New Morning klubban. Pályafutása során olyan neves előadókkal lépett színpadra és készített felvételeket, mint John Tchicai, Archie Shepp, Roscoe Mitchell, Chico Freeman, Lee Konitz, David Murray és Dewey Redman.

Ajánlatunk


..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Ajánló


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

Előadás gyerekeknek, fölnőtteknek és gyermeklelkű felnőtteknek.

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!