Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Érdi Tamás és az Anima Musicae Kamarazenekar

Érdi Tamás és az Anima Musicae Kamarazenekar

Az Óperenciás tengeren innen és túl -- Kanada 150

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. november 4. szombat, 19:30

Beethoven:Coriolan – nyitány, op. 62
Beethoven:c-moll zongoraverseny, op. 37
szünet
Godfrey Ridout: Nyitány Joseph Quesnel Colas et Colinette c. operájához
Christopher Butterfield:Excelsior
Kodály:Galántai táncok
Közreműködnek:
Érdi Tamás (zongora) Anima Musicae Kamarazenekar
(művészeti vezető: G. Horváth László)
Vezényel: Ajtony Csaba

A 150 éves Kanada történelme 1956-ban szorosan összekapcsolódott Magyarországéval: a népességszámához viszonyítva a legtöbb magyar menekültet fogadta be a szovjet megszállás után. A magyarok hozzájárultak Kanada társadalmi sokszínűségéhez, gazdasági és tudományos fejlődéséhez, valamint zenei életében is meghatározó szerepet játszottak akkor és teszik ezt azóta is. A koncert az évforduló mellett e különleges kapcsolat előtt is tiszteleg.Az ’Óperenciás-tenger’ túlpartjáról két kanadai szerző művét ismerheti meg a magyar közönség, képzeletben bejárva Kanada zenei fejlődésének útját a kezdetektől napjainkig. Joseph Quesnel Colas et Colinette című vígoperája - melynek nyitányát az opera témáiból Godfrey Ridout komponált meg -, a kanadai zeneirodalom legrégebbi ismert zenekari műve. A 18. századi zeneszerző színpadi darabjának hangzásvilága bécsi klasszikus kortársai közül leginkább Haydn stílusához áll közel. A nyugati parton élő zeneszerző, Christopher Butterfield művén keresztül a közönség a kortárs kanadai komolyzenéből is ízelítőt kaphat az Anima Musicae Kamarazenekar hangversenyén.Az ’Óperenciás-tenger’ innenső partjának zeneirodalmát az estén Ludwig van Beethoven nyitánya és zongoraversenye mellett a szintén évfordulós Kodály Zoltán Galántai táncok című műve képviseli. A zenekari szvitben az 1800 táján elhíresült, és a Kodály gyermekkorában Mihók prímás által vezetett ’galántai banda’ dallam- és tánchagyománya elevenedik fel. Érdi Tamás és az Anima Musicae Kamarazenekar közös koncertje kiváló alkalmat ad a két évforduló apropóján Magyarország és Kanada közös gyökereinek feltérképezéséhez.

Rendező: Cimbora Alapítvány

Támogató: Kanada Nagykövetsége Magyarországon, Kanadai-Magyar Kereskedelmi Kamara, NKA

Ajánlatunk


Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Ajánló


A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!