Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


EurOpus | GoetheJazz | Hans Lüdemann TransEuropeExpress: Polyjazz (D/F)

EurOpus | GoetheJazz | Hans Lüdemann TransEuropeExpress: Polyjazz (D/F)

A német és francia kortárs jazz kiemelkedő, kreatív muzsikusaiból álló TransEuropeExpress (eredetileg T.E.E. Ensemble) oktett 2013-ban alakult, francia és német premierjeire ugyanazon év őszén került sor, Párizsban illetve Kölnben.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. június 6. szerda, 20:00

Hans Lüdemann, az együttes alapítója és művészeti vezetője kezdettől fogva meghatározott zenei koncepciót követett, Rooms nevű német-francia triójára, mint kitűnően működő alapra építve fel az együttest. A TransEuropeExpress a szokásos kis létszámú formáció és a bigband-felállás közötti összetételével képes arra a bűvészmutatványra, hogy a mozgékonyságot és az improvizációs szabadságot széles hangszín-palettável ötvözze. Ebben a felállásban az egyéni szólisztikus megnyilvánulásokon kívül van hely az improvizációra, és áttetsző, kamarazenei hangzás jön létre. A tagok eltérő zenei tájszólásaik kölcsönhatásaiból és kapcsolódásaiból merítenek alkotóerőt és az európai jazz színes, sokrétű képeit hozzák létre.

Ez a zene már nem posztmodern abban az értelemben, hogy különféle stílusok egymásmellettiségén alapul, hanem ennél egy lépéssel tovább megy, amennyiben különféle zenei színeket rétegekké és fonatokká alakít és összekapcsolja őket, dallamilag, ritmikailag, harmóniailag, hangzásilag és formailag. Minden egybeszövődik, nincs éles határ szóló és együttes, forma és szabadság, harmónia és disszonancia, kompozíció és improvizáció között, hanem ezek folyamatosan átmennek egymásba. Ez a zene polifón, poliritmikus, harmóniájában, színeiben és stílusában sokrétű, s mindez a „PolyJazz” fogalmával fejezhető ki legjobban. Egyszerre hangzik „franciásan könnyednek” és „németesen strukturáltnak”, még ha ezek valójában közhelyek, amelyek akár fel is cserélhetők. A zenészek látóköre nem korlátozódik a jazz stilisztikáira – ők egy egyetemes zenefelfogásból merítenek. A hangszer-összeállítás sem feltétlenül tipikusan jazzes – hegedű, gitár, harsona, szaxofonok, basszusklarinét, zongora, bőgő és dob –, ami fel is szabadítja az egyértelmű stilisztikai besorolás alól. Az együttesben érezni a kollektív és együttműködő szellemet, amely állandó érzékenységben, figyelemben és mozgékonyságban fejeződik ki, s amely a különböző tagok eltérő zeneszerzői hozzájárulásaiból és munkamódszeréből fejlődött ki.

Az együttes 2014-ben meghívást kapott a berlini „Jazzdor” fesztiválra, 2015 novemberében pedig a Strasbourg/Offenburg-i német-francia „Jazzdor”-ra. Azt követően a hónap végén Budapesten jöttek össze ismét, hogy a BMC koncerttermében felvegyék debütáló albumukat. Az igen alapos keverési munkák a nyolc tag sokirányú elfoglaltságai miatt hosszú időt vettek igénybe, így a lemez az évente áprilisban Brémában megrendezetti jazzahead! európai jazz-seregszemlére időzítve ez év áprilsára készült el, s ezt követően május elején jelent meg világszerte a BMC Records gondozásában.

Közreműködik:

Hans Lüdemann - zongora, virtuális zongora
Yves Robert - harsona
Silke Eberhard - altszaxofon, basszusklarinét
Julien Pontvianne - tenor- és szopránszaxofon
Théo Ceccaldi - hegedű
Ronny Graupe - gitár
Sébastien Boisseau - nagybőgő
Dejan Terzic - dob, ütőhangszerek

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.
Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!
Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

Ajánlatunk


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

Ajánló


Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!