Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Fazekas István: A méltatlan - felolvasó színház

Fazekas István: A méltatlan - felolvasó színház

Ünnepeljük az ötszáz éves reformációt

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. október 30. hétfő, 19:00

1517 október 31–én Luther Márton kiszögezte a wittenbergi vártemplom kapujára 95 tételét, melynek hatására megszületett a reformáció. Az Újszínház társulata felolvasó színházi előadással emlékezik meg a nevezetes évfordulóról, melynek során Fazekas István: A méltatlan című darabját neves színészeink olvassák fel.
A darab a XVI. századi Magyarország világát idézi fel, a reformáció hazánkra gyakorolt hatását mutatja be személyes életutakon keresztül.
Emlékezzen velünk arra az eseményre, amely az egész világot megváltoztatta.

Szabó András a darabról:
Fazekas István drámája a magyar művelődéstörténet egy fontos eseményét teszi meg végpontjául: Huszár Gál megérkezésével létrejön 1561–ben a debreceni nyomda, amely azóta is folyamatosan működik. Az odáig vezető út azonban alapvető összeütközéseken keresztül vezet: katolicizmus és protestantizmus, király és ország, a török hódítás által felvetett erkölcsi kérdések. A mű mellékszereplői sem akárkik, Verancsics Antal, a tudós püspök, Verancsics Faustus, az unokaöccse, Bornemisza Péter, aki ekkor még Huszár Gál segédlelkésze, továbbá Melius Péter debreceni reformátor. A szerző, aki ismert drámaíró, értő módon és hitelesen idézi meg a 16. század világát, úgy, hogy megtalálja benne az örök emberi értékeket és konfliktusokat.

Ajánlatunk


A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Pohl Mihály és Erős Attila 2024-ben ünnepli 70. születésnapját. A két legendás zenész zenekara ünnepi nagykoncertet ad április 6-án az Aréna Savariában.

Ajánló


Több mint két évtizede, alapítóként köszönt be egy nagy hellóval - 2024-ben pedig egy hangos goodbye-jal búcsúzik a Szent Efrémtől…

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

A zenés vígjáték műfaja mindig közönségsiker! Garancia erre Eisemann Mihály zenéje, Halász Imre fergeteges jelenetei és a Szegedi Nemzeti Színház…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!