Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Flamenco Táncmelodikák

Flamenco Táncmelodikák

Pirók Zsófia és a Melodika Project - A Nemzeti Táncszínház szervezésében.


 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. december 28. csütörtök, 19:30

A Flamenco Táncmelodikák előadás többféle zenei stílus és a flamenco tánc fúziója melyben Pirók Zsófia és a Melodika Project kiváló zenészei egyedi műfajt teremtenek. A Melodika Project klasszikus szerzők  közismert darabjait szólaltatja meg kezdve Bachtól, Bartókon át Piazzolláig, sajátos zenei megközelítésben, és egyéni hangszerelésben (gitár, zongora, melodika, ütőhangszerek). Újjáélednek a remek stílusok, mint például a jazz, a reggae, vagy a tangó ismert dallamai, és mai értelmezést nyernek a flamenco gyökerű koreográfiákban. A flamenco ritmusvilága kimeríthetetlenül gazdag és bármely műfaj befogadásával izgalmas utakra vezet. A produkció újdonsága nem csak Magyarországon egyedülálló, hiszen ebben a szemléletben még nem alkottak ez idáig.

A Melodika Project fiatalos, lendületes csapata olyan összefüggéseket kíván megmutatni a klasszikus zene és az egyéb zenei műfajok között, melyek célja a hagyományos értékek közvetítése, ugyanakkor a zenei szabadságban való kiteljesedés is. Csak úgy, ahogy Pirók Zsófi is, aki egyetlen nem spanyolként végzett növendéke volt a több mint 100 éves múltra tekintő sevillai Conservatorio Profesional de Danza intézménynek, elsajátítva az autentikus életérzést, kísérleteivel új szemléletet hozott a hazai táncéletbe, melyet idén “Az év pályakezdő táncművésze” díjjal ismertek el. Energikus táncával, friss gondolataival a közös hitvallásban talált társakra a Melodika Projecttel.

Melodika Project, Egyesült Államok beli SAVVY Chamber Music Competition közönségdíja
Antal Gábor - melodika/zongora
Csernus Katalin - gitár
Pödör Pálint - ütőhangszerek

Szóló tánc, koreográfia:
Pirók Zsófia, Az évad legjobb pályakezdő táncművésze díj

Vendégművész:
Lippai Andrea, Harangozó Gyula díjjal és Köztársasági Érdemkereszttel kitüntetett táncművész

A videóanimációkat Taskovics Éva készítette Ágnes Preston-Brame festményei alapján.

 

Ajánlatunk


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy generáció tagja és képtelen megérteni az unokáját, vagy az ipszilon generációé, és kiborítják a nagyszülei, nézze meg ezt a darabot. Aki egyszerűen szereti a színházat, nézze meg ezt a darabot.”

Ajánló


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha…

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!