Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Forte Társulat / Tar Sándor-Keresztury Tibor: A te országod

Forte Társulat / Tar Sándor-Keresztury Tibor: A te országod

Forte Társulat / Tar Sándor-Keresztury Tibor: MEGHALNI NEM (munkacím)  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. december 6. szerda, 20:00

Tar Sándor novelláiból írta és színpadra alkalmazta:  Keresztury Tibor
   
Tar Sándor tündöklése és bukása az utóbbi évtizedek irodalmi életének leg­nagyobb visszhangot kiváltott eseménye, értelmiségi társaságok állandó beszéd­témája lett. Noha sokan próbálták megfejteni azt a lélektani drámát, ami a villám-karrier, és a legközelebbi barátairól hosszú éveken át jelentő ügynök-lét között feszül, Tar tragikus sorsa, története máig feldolgozatlan: titkok, legendák, szóbeszédek övezik. A debreceni író sorsa ugyanis jóval túlmutat önmagán: a szegényekkel, elesettekkel szolidáris, közülük érkező, majd nagy ívű írói pályát be­futó szerző titkos élete a máig lezáratlan ügynök-kérdés végiggondolásának újabb alkalma lehet.
 
Meghalni nem munkacímű színpadi mű nem kíván ebben a súlyos társadalmi kérdés­körben ítélkezni, igazságot tenni, hanem a személyiség széthullását, meghason­lá­sát állítja a fókuszba az életmű legjobb novelláiból vett szö­vegrészletek be­emelésével.
Elsősorban olyan Tar-könyvekre támaszkodva, mint a Szürke galamb, a Lassú teher, a Nóra jön, vagy A térkép szélén, a színpadi adaptáció azt szeretné érzékeltetni, hogy az író az általa elkövetett morális vétséggel, és a teljes meghasonlással, összeomlással saját hőseit reprodukálta, vagyis élete végére maga is egy lett közülük. A kor egyik legnagyobb, legeredetibb írója élete utolsó, hiteles, drámaian megszenvedett gesztusaként önnön szereplőivel ebben a formában is azonosult.  
 
Horváth Csaba társulatával visszatér a Trafó Kortárs Művészetek Házába, ahol korábban A testek felszínének esetleges állapotairól, a Kalevala, az Isteni vidékek, a Godot-ra várva, az Ó, azok a szép napok és a Koto és Kaori című előadásait mutatta be.
 

Ajánlatunk


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Ajánló


A Puskás musical a leghíresebb magyar ember és az Aranycsapat történetét dolgozza fel, és állít méltó emléket neki. A darab…

Urbán András: A hallgatás poétikája a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház vendégjátéka a Kultúrbrigád szervezésében

Vajon ártatlan vagy bűnös Leonard Vole, a jóképű fiatalember, akit egy idős hölgy meggyilkolásával vádolnak?

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!