Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Győri Filharmonikus Zenekar - Haydn & Brahms

Győri Filharmonikus Zenekar - Haydn & Brahms

VESZPRÉMI HANGVERSENYEK A GYŐRI FILHARMONIKUS ZENEKARRAL

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. május 8. szerda, 19:00

J. Haydn: D-dúr szimfónia No. 10, Hob. I:10

W. A. Mozart: “Bella mia fiamma… Resta, o cara”, KV 528

J. Haydn: B-dúr mise (Missa brevis Sancti Joannis de Deo), Hob. XXII:7

J. Brahms: Nänie, op. 82

J. Brahms: Schicksalslied, op. 54

 

Zenél: Győri Filharmonikus Zenekar

Vezényel: Alpaslan Ertüngealp

 

Közreműködik:

Fodor Gabriella - ének

Rákász Gergely - orgona

Veszprém Város Vegyeskara (karigazgató: Erdély Ágnes)

 

A Győri Filharmonikus Zenekar és Veszprém Város Vegyes kara közös hangversenye két évszázad vokális zenéjének kincseiből válogatott műsort kínál hallgatóinak. A nyitószám, az 1760-as évek elején komponált korai Haydn-szimfónia után Mozart kedves prágai barátnője, a kiváló énekesnő, Josefa Dušek számára készült elragadó koncertáriája következik, majd a nagy kortárs és jó barát, Haydn csendes elmélyültségével a pietizmus szellemi irányzatának hangját megütő „Kis orgonamiséje”. A folytatásban a német romantika nagymestere, Johannes Brahms két gyönyörű, kórusra és zenekarra készült kompozíciója csendül fel, elsőként a Schiller versére 1881-ben komponált Nänie (Sirató), melyet a mester barátja, Anselm Feuerbach festőművész halála ihletett. A másik a Friedrich Hölderlin költeménye nyomán egy évtizeddel korábban komponált Schicksalslied (A végzet dala), mely a túlvilág örök nyugalma és a szenvedésekkel teli földi lét örök kontrasztját ábrázolja felülmúlhatatlan művészettel. A koncert közreműködői Fodor Gabriella ének- és Rákász Gergely orgonaművész, dirigense a magyar zenei élethez ezer szállal kötődő török karmester, Alpaslan Ertüngealp.

Ajánlatunk


Az erdőben minden a természet rendje és körforgása szerint zajlik. Ez a nap mégis kicsit más, hiszen kis mókusok születnek. Bár ez is a természet rendje szerint van. De, az egyik kis mókus, Misi, más, mint a többiek, fekete a farkincája.

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Ajánló


Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!