Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Hangverseny Schumann és Mendelssohn műveiből - Alon Goldstein - zongora, vezényel: Yoav Talmi

Hangverseny Schumann és Mendelssohn műveiből - Alon Goldstein - zongora, vezényel: Yoav Talmi

Két romantikus zeneszerző, akiket koruk legnagyobbjainak tartottak, és akik barátokként kölcsönösen tisztelték, segítették egymást, egy időben ugyanabban a városban is éltek. A szoros emberi és művészi kapcsolat ellenére Schumann és Mendelssohn neve ritkán szerepel egy programban, most azonban alaposabban beletekinthetünk képzelet szülte csodálatos világukba.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. április 27. csütörtök, 19:30

Rögtön egy különlegesség nyitja a műsort: az izraeli dirigens, a San Diego, Québec, Hamburg zenekarait hosszú időn keresztül vezető Yoav Talmi a híres zongorasorozatot, a Gyermekjeleneteket ültette át zenekarra, de rendhagyó formában szólal meg Mendelssohn híres vonósoktettjének egyik tétele is, amelyet a fiatal szerző angliai hangverseny-körútja alkalmával, az 1. szimfónia londoni bemutatójához írt át. A népszerű hegedűverseny árnyékában maradt g-moll zongoraverseny virtuóz, de a szerzőre jellemző dallamgazdagság hatja át. Alon Goldstein éppen Talmi vezényletével és az Izraeli Kamarazenekarral vette lemezre ezt az alkotást; a szintén Izraelben született művész olyan nagyságokkal lépett már fel, mint Zubin Mehta, Herbert Blomstedt, Vladimir Jurowski, Rafael Frühbeck de Burgos és Leon Fleisher. Az est második részében felcsendülő, Mendelssohn halála évében, azaz éppen százhetven esztendeje megjelent, és Mendelssohn által bemutatott szimfónia egyrészt érdekes, mert titkos jelentésű vezérmotívum szövi át, másrészt lendület és líra frigyére alapozó teljességével varázsolja el a hallgatót.

Műsor:

Schumann-Talmi:Gyermekjelenetek, op. 15
Mendelssohn:1. (g-moll) zongoraverseny, op. 25
Mendelssohn:Esz-dúr oktett, op. 20 – Scherzo (zenekari átirat)
szünet
Schumann:II. szimfónia C-dúr, op.61

Közreműködik:

Alon Goldstein (zongora)
Nemzeti Filharmonikus Zenekar
Vezényel: Yoav Talmi

Ajánlatunk


Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék.

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Ajánló


A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!