Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Haydn-Mozart sorozat 2.

Haydn-Mozart sorozat 2.

Wolfgang Amadeus Mozart:
1. (Esz-dúr) szimfónia, K. 16
Ch’io mi scordi di te?, K. 505
Bella mia fiamma, addio, K. 528.
Un moto di gioia, K. 579

Joseph Haydn:
Holdbéli világ, Hob. XXVIII: 7 –…  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. április 21. szombat, 15:30

Melyik a világ legviccesebb szimfóniája? Komponált-e Mozart szobafogságban? Az évad második Haydn–Mozart-koncertjén ez is kiderül. Takács-Nagy Gábor pedig tovább gyógyít zenével és lelkesedéssel.

„Haydn és Mozart zenéje igazi spirituális gyógyszer mindazoknak, akik játsszák vagy hallgatják. Boldog és büszke vagyok, hogy ezzel a fenomenális együttessel vehetek részt a »spirituális gyógyításban«, amit e két zseni zenéje előidéz.” Takács-Nagy Gábor szavainál nem kell inspirálóbb bevezető Haydn és Mozart világába, ahova koncertünkön Mozart nyolcévesen írt legelső szimfóniáján keresztül léphetünk be. Ezután három hangversenyáriát hallhatunk a mindössze 31 éves szoprántehetség, az ukrán Olena Tokar előadásában. A Ch’io mi scordi di te? sokak szerint Mozart legjobb alkotása a műfajban, míg a Bella mia fiamma, addio a legfurcsább keletkezéstörténettel büszkélkedhet. A legenda szerint Mozart barátja, Josepha Duschek bezárta a zeneszerzőt, és csak azzal a feltétellel engedte ki, hogy ír neki egy áriát. Mozart bosszút állt, és úgy alakította a művet, hogy komoly kihívás legyen elénekelni. A harmadik, Un moto di gioia kezdetű áriát a szerző a Figaro házassága bécsi felújításakor komponálta Lorenzo Da Ponte szeretőjének.

A legendák és szeretők szövevényéből a Holdbéli világ című, ugyancsak szerelmes vígopera nyitányával jutunk el a másik gyógyítóig, Haydnig. Bár a szerző több, mint száz szimfóniája szinte kimeríthetetlenül változatos, a 60., ami eredetileg színpadi kísérőzenének készült egy vígjátékhoz, még ezek közül is kiemelkedik. Az amerikai karmester, Kenneth Woods szerint ez a legviccesebb és legmodernebb szimfónia, amit valaha írtak. Megelőlegezi a 20. század legtöbb „izmusát”: a szürrealizmust, az abszurdot és a modernizmust is.

Ajánlatunk


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Ajánló


A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde…

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!