Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Johann Adolf Hasse: Artaserse A Theaterakademie August Everding előadása / BTF 2018

Johann Adolf Hasse: Artaserse A Theaterakademie August Everding előadása / BTF 2018

A Theaterakademie August Everding előadása

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. április 22. vasárnap, 19:00

Nővér: Pauline Rinvet

Fivér: Kathrin Zukowski

Anya: Natalya Boeva

Apa: Eric Ander

Intrikus: Tianji Lin

Wilhelmine von Bayreuth: Anja Silja

 

Közreműködik: Hofkapelle München

Vezényel: Michael Hofstetter

 

Librettó: Pietro Metastasio (Wilhelmine, Bayreuth őrgrófnője szövege nyomán)

Díszlet: Antal Csaba vázlatai alapján

Jelmez: Sebastian Erllrich

Fény: Benjamin Schmidt

Hang: Ememkut Zaotschnyj

A rendező munkatársa: Marie-Philine Rippert

Rendező: Kovalik Balázs

 

Metastasio Artaserse című librettója a 18. század egyik legnépszerűbb szövegkönyve volt, több mint 90 operában dolgozták fel. Johann Adolf Hasse 1730-ban bemutatott operájának férfi főszerepét (Arbace) Farinelli alakította, a „prima donna” pedig Francesca Cuzzoni volt.

Az opera drámai történései szélsőséges pszichológiai állapotokat generálnak. Szinte mindegyik szereplőnek az érzések kettősségével kell megküzdenie, a szerelem bosszúvággyal, az apa iránti lojalitás és az uralkodói kötelesség érzése a baráti szeretettel keveredik össze. E sok tragikum majdnem komikummá lesz, ami nemcsak a pompásabbnál pompásabb áriákat komponáló Hasse, hanem a rendezés és a színészi alakítás számára is igazi ziccereket tartogatott, illetve tartogat.

Az operát a müncheni Theaterakademie August Everding mesterszakos hallgatói mutatják be Kovalik Balázs rendezésében, a budapesti előadás előtt néhány nappal. A karmester és a rendező úgy alakítja ki a darab zenedramaturgiáját, hogy az tökéletesen illeszkedjen a társulat adottságaihoz. A premier patinás helyszíne a bayreuthi Markgräfliches Opernhaus; a gyönyörű színház a kevés megmaradt 18. századi barokk operaház egyike, mely immár az UNESCO világörökségi listáján is szerepel.

 

Ajánlatunk


A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk Ura legszebb dalai koncert után most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit bemutató műsorral tér vissza.

Ajánló


A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!