Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Ki viszi át a szerelmet? - Nagy László 40 - Várkert Irodalom

Ki viszi át a szerelmet? - Nagy László 40 - Várkert Irodalom

2018. április 11-én, a Költészet napján az idén 40 éve elhunyt Kossuth-díjas költőre és barátaira, szerelmére: Szécsi Margitra emlékezünk a Várkert Irodalom sorozatban. Az irodalmi esten beszélgetéssel és felolvasószínházzal idézzük meg Nagy László halhatatlan életművét - a magyar költészet napján! Ünnepeljék velünk a magyar irodalmat!…  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. április 11. szerda, 19:00

"Nagy Lacinak különös fénye volt. Az arcának, a tekintetének, a mosolygásának, a mozdulatainak. "
Ki volt a Felsőiszkázról származó költő, aki eredetileg festőnek készült, és a Képzőművészeti Főiskolára járt? Nagy László 1948-ban döntötte el: költő lesz. Szerelmét, Szécsi Margitot 1952-ben vette el, 26 évig, haláláig: 1978-ig éltek együtt. Utolsó útja is felesége könyvbemutatójára vezette.

Nagy László költészetéből már a hatvanas években több mondat, verssor vált szállóigévé. A Ki viszi át a szerelmet (1957) című verséről kis túlzással azt állíthatjuk, hogy teljes egészében szállóigévé vált, a költő legismertebb műve lett.

Az irodalmi esten beszélgetéssel és felolvasószínházzal idézzük meg Nagy László halhatatlan életművét - a magyar költészet napján! Ünnepeljék velünk a magyar irodalmat!

Ajánlatunk


Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Ajánló


A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!