Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Kiállok érted

Kiállok érted

A Bohócok a Láthatáron és a K. V. Társulat bemutatja: Kiállok érted
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 9. péntek, 19:00

Színházi előadás fiataloknak feldolgozó foglalkozással.

Szereplők:
Feuer Yvette
Háda Fruzsina
Jaskó Bálint
Kőszegi Judit
Száger Zsuzsanna
Urbanovits Krisztina
Varjú Nándor

(Fotó: Jókúti Fruzsina)

Leírás:

Kitty és Sunny vonaton utazik Nyíregyházáról Budapestre. Az a tervük, hogy továbbmennek Hollandiába. Sunny épp most szökött egy gyermekotthonból. Kitty mesél neki Marlenkáról, a cigánylányról, akit jól megszorongatott az ördög, igencsak átvert a táltos paripán érkező szerelmes herceg, és a végén menekülnie kellett a varázsló kertjéből. Ahogy a vonat halad, úgy mosódik el mese és valóság határa. Kitty, Sunny és Marlenka története a színpadon találkozik, meséjük-valóságuk szegénységről, kiszolgáltatottságról, szeretethiányról és sorsszerűségről beszél – és talán ad némi reményt.

Az előadás és a hozzá kapcsolódó feldolgozó program elsősorban a prostituálttá válás és emberkereskedelem veszélyének kitett fiatalok lehetőségeit, és az áldozattá válás folyamatát vizsgálja.

A program egyedülállóságát a fórumszínház eszközeinek bevetése adja. A színházi munkát egy évig tartó kutatómunka előzte meg, melynek során a területen dolgozó szakemberekkel történt beszélgetések,  kapcsolódó szakirodalom megismerése és esetismertetések  során a színészek tájékozódtak a prostituálttá válás társadalmi hátteréről, a folyamat jellegéről, az áldozattá váló lányok lehetséges pszichés múltjáról es lélekrajzáról, és mindezek alapján állították össze a színházi előadást.

A modernkori rabszolgaság – a magas látencia ellenére – világszerte milliókat érintő társadalmi probléma. A 167 országot feltérképező Global Slavery Index 2014-ben közzétett adatai alapján Magyarországon 36 000 áldozata van az emberkereskedelemnek, ezzel a vizsgált országok rangsorában a  75.  pozíciót nyerve el, amely európai viszonylatban a harmadik helyet jelenti. Az áldozatok közt a nők és a gyermekek felülreprezentáltak, ezen belül is a mélyszegénységben és a hátrányos helyzetű térségekben élők (különös tekintettel a Nyírségre), továbbá az etnikai kisebbséghez tartozók és az állami gondoskodásban élők a jelenségnek leginkább kitettek, és adják így az áldozatok jelentős részét.

Köszönet: Jakab Emesének, Pallagi Ákosnak, Kiss Gabriellának, Tóth Ákosnak

A Kiállok érted – projekt az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap támogatásával valósul meg 2015-2016-ban

Partner: Névtelen Utak Alapítvány

 

 

Ajánlatunk


Evita egy fogalom. Evita a nő - kultikus imádat és totális elutasítás között. Evita a megértett és eltaszított. Evita az imádott és az üldözött. Evita az ember.

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Ajánló


Nagy Fruzsina jelmeztervező és Halas Dóra karnagy megalkotta a meglepő és eredeti catwalk concert műfaját.

A Vivace Táncforgatag 6 budaörsi sportegyesület és 300 táncos részvételével kerül megrendezésre 2024 június 1-én, 18 órai kezdettel a RaM-Art…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!