Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Kobozreneszánsz - Egy hangszer újjászületése Magyarországon - Akusztikus, autentikus

Kobozreneszánsz - Egy hangszer újjászületése Magyarországon - Akusztikus, autentikus


Akusztikus, autentikus
Kobozreneszánsz
Egy hangszer újjászületése Magyarországon
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. november 10. péntek, 19:00

Avrix mi galanica
Lamento di Tristano/Miri It is
Moldvai menyasszony
Tánc-kíséret
Kis pacsirta a magosban
Táncoló balladák
Országúton masírozok
Funuh és koboz
Seprődi Borbála
Hegyen s földön
Barcasági táncok
Ballo Ongaro
Recés a szőlő levele
Moldvai táncok
Szlama László (koboz); Mihó Attila (hegedű); Török Tilla, Török Flóra (ének); Kerényi Róbert (furulya); Dresch Mihály (fuhun); Bolya Mátyás (koboz)Bordó Sárkány Régizene Rend; Anno Musica; PásztorHóra zenekar; Kobzart; SzlamaBandMagyar Állami Népi Együttes

A Junior Prima díjas Szlama László hangszere, a koboz, egyike a legkülönlegesebb pengetős hangszereknek. A koboz egy régi hangszercsalád tagjaként zenei utazásra csábít térben és időben egyaránt: a koncerten a hagyományos darabok mellett így rendkívül kreatív feldolgozások is megszólalnak. Szlama László barátai segítségével idézi meg a népzene és a történeti zene legszebb dallamait, és személyéhez köthető produkciókon keresztül mutatja be ezt a régi-új hangszert, mely egyre nagyobb szerephez jut a „kortárs” zenei életben is. Szlama partnereként olyan együttesek lépnek színpadra, mint a fergeteges hangulatú koncertjeiről ismert Bordó Sárkány Régizene Rend, a régizenét az autentikus népzene irányából megközelítő Anno Musica, az ősi csángó zenei hagyományt a budapesti táncházas generáció fiatalos dinamizmusával ötvöző PásztorHóra, a nem mindennapi felállású Kobzart vagy a SzlamaBand. De együtt zenél majd Szlama Lászlóval Mihó Attila, Török Tilla és Török Flóra, Kerényi Róbert, Dresch Mihály és Bolya Mátyás, sőt egy közös produkció erejéig közreműködnek az estén a Magyar Állami Népi Együttes táncosai is.

Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Ajánló


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!