Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Kodály Vonósnégyes / BTF 2018

Kodály Vonósnégyes / BTF 2018

2018-ban emlékezik meg a zenei világ Csajkovszkij, Debussy és Rachmaninov halálának 125., 100. és 75. évfordulójáról
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. április 5. csütörtök, 19:30


Debussy: g-moll vonósnégyes, op. 10
Rachmaninov: Románc és Scherzo
Csajkovszkij: Firenzei emlék, op. 70

A három szerző zenéje sok szálon kapcsolódik össze, és az életutak is – ha nem is a szó szoros értelmében – gyakran keresztezték egymást. A fiatal Debussy például ugyanannak a gazdag orosz mecénásasszonynak a támogatását élvezte, aki hosszú éveken át biztosította Csajkovszkijnak a független komponálás lehetőségét, Rachmaninov pedig előadóművészként (zongoristaként éppúgy, mint karmesterként) sokat tett Csajkovszkij zenéjének népszerűsítéséért.

A koncertprogram érdekessége, hogy a legkorábbi darab a „legfiatalabb” szerzőtől, Rachmaninovtól származik, s hogy a Debussy-mű és a Csajkovszkij-darab premierjét mindössze egy év választja el egymástól. Három művet hallgathatunk meg tehát az 1890-es évek legelejéről.

Közreműködik:
Onczay Csaba – cselló, Szűcs Máté – brácsa

A vonósnégyes tagjai:
Falvay Attila, Bangó Ferenc – hegedű,
Fejérvári János – brácsa, Éder György – cselló

Ajánlatunk


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

A vígjáték egy izgalmas, kalandos utazáson keresztül, rengeteg humorral világít rá a középkorú nők és a változó kor kikerülhetetlen nehézségeire. Megmutatja, hogy mi nők képesek vagyunk megbirkózni ezekkel a kihívásokkal - ám minden könnyebben megy öniróniával, sok nevetéssel, különösen akkor ha számíthatunk a férfiak támogatására.

keserves bohózat két részben

Ajánló


Nagymama, lány, unoka. Mindegyik mást akar, mindegyik másként, mással szeretné élni az életét. Teri például szeretője mellett képzeli el a…

A Vivace Táncforgatag 6 budaörsi sportegyesület és 300 táncos részvételével kerül megrendezésre 2024 június 1-én, 18 órai kezdettel a RaM-Art…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!