Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


KORÁL koncert- Amikor vége az utolsó dalnak is...

KORÁL koncert- Amikor vége az utolsó dalnak is...

2018 májusában nagykoncerttel ünnepeli fennállásának 40. évfordulóját a Korál, a ’80-as, ’90-es években hatalmas sikereket arató kultikus rockegyüttes

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. május 3. csütörtök, 19:30

A Korál megalapításának ötlete már 1974 nyarán felmerült, amikor a KITT-Egylet feloszlása után Koncz Zsuzsa állandó kisérőzenekart keresett.
 
Az első formáció jól ismert zenészekből állt:
- Brunner Győző (dob)
- Makrai Pál (szólógitár)
- Kozma András (basszusgitár)
- Balázs Ferenc (billentyűs hangszerek)
 
A Korál nem csak kísérőzenekarként vált ismertté, mivel 1974 októberében a 144 nóta című TV-műsorban  “Ha kedvem tartja” című saját daluk is elhangzott.
1975-ben a Hazafelé című számmal felkerültek a sikerlistákra, de az alkotói együttműködés ezután megszakadt és az együttes is feloszlott.
Az 1977. augusztus 20-án rendezett Piramis - Taurus - Tűzkerék koncert sikere adta az újabb ötletet, hogy a Taurus örökségét felvállaló Balázs Ferenc önállóan alapítson zenekart és a kemény rockzene iránt feltámadó igényt, a Taurus-nosztalgiát, valamint saját, közel évtizedes zenészmúltjának hírnevét kihasználva próbáljon meg betörni az élvonalba.
Az új Korál 1978. május 1-én mutatkozott be a Budai Ifjúsági Park hétezer nézője előtt, amelynek vezetője, billentyűs játékosa, szerzője és énekese Balázs Ferenc (1949), a Neoton és a Taurus egykori muzsikusa.
 
Társai:
- Fischer László (gitár)
- Scholler Zsolt (basszusgitár)
- Pados István (dob)
 
Az egyéni Korál hangzás 1979 elejére alakult ki, amikor Balázs Fecó zeneszerzői képessége, egyénisége új, a magyar rockban egyedi "fazont" adott az együttesnek. Fecó lírai alkatából adódóan, a keményebb hangzást jól ellensúlyozzák a romantikus hangulatok. Felléptek Bulgáriában, az egykori Szovjetunióban, Jugoszláviában, Svájcban, Kubában.
1979-ben a doboknál helycsere történt, Papp Tamás került a csapatba, majd 1980-ban  Dorozsmai Péter kerül a dobok mögé.
Az 1981-es táncdalfesztiválon a ”Homok a szélben” című dalukkal óriási sikert arattak.
1983-ban Scholler Zsoltot, Fekete Tibor "Samu" váltja a basszusgitárnál.
1986-ban a Korál felhagyott az aktív koncertezéssel de Fecóval több stúdiólemezt is készítettek. 1997-ben ismét összeálltak és koncertet adtak a Kisstadionban, amelyért később megkapták “Az év koncertje” eMeRTon-díjat. 2000-ben, a Kisstadionban 12 ezer ember előtt megismételték a nagy sikerű ’97-es nosztalgia-koncertet.
2006. augusztus 25-én lemezbemutató-koncertet adtak a már “kultikussá” vált Kisstadionban, ahol bemutatták, az ugyanezen a napon megjelent “Ne állj meg soha” legújabb albumukat.

Ajánlatunk


Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

Ajánló


A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde…

Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!