Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Közép-Európa Táncszínház:BARTÓK-SZTRAVINSZKIJ

Közép-Európa Táncszínház:BARTÓK-SZTRAVINSZKIJ

Bartók-Sztravinszkij est
Közép-Európa Táncszínház

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. június 23. péntek, 21:30

Vad rítusok és szent őrület. Tűz körül dobpergésre, utcai karneválban énekszóra, éjszakai klubban a DJ ritmusaira: a tánc tisztelgés a mindennapok felfüggesztése, a transzcendens, az ösztönvilág, a szabadság, az érthetetlen és mindenekelőtt az örök törvény előtt. A tánc halál. Áldozat egy szebb és reménytelibb jövőért. Sztravinszkij egy mélyen eltemetett, de kiirthatatlan ösztönt komponál zenéjébe: a törvényeken alapuló világrendbe vetett hit ösztönét. Mit áldozunk ma? Mit táncolunk ma? Kun Attila kortárs közegben értelmezi újra az orosz pusztai hitvilágon és népzenén alapuló Tavaszi áldozat.

A Kolophón Hercegnője című darab Arkhné, a pókká változtatott hercegnő történetét meséli el, aki szövőtudományán felbátorodva versenyre hívja ki Athénét. A darab Bartók Béla IV. Vonósnégyesére készül a teljes zenemű felhasználásával, de sorrendi változtatásokkal. A darab nem próbálja megjeleníteni egyértelműen a történetet, de a karakterek viszonyrendszeréből egy követhető és megszakításmentes színházi élményt nyújtó dramaturgia épül fel. A szereplők tulajdonságait alapul véve kialakul egy absztrakt mozgásrendszer, mely minőségében a kortárs tánchoz, szerkezetében pedig a neoklasszikus művekhez hasonló stíluselemekkel bír.
Előadják

Tavaszi áldozat

Koreográfus: Kun Attila
Díszlet jelmez: Molnár Zsuzsa
Dramaturg konzultáns: Róbert Júlia
Fényterv: Fogarasi Zoltán
Zene: Igor Sztravinszkij

Szereplők:
Horváth Adrienn
Hargitai Mariann
Jakab Zsanett
Weninger Dalma
Mádi László
Ivanov Gábor
Kovács Péter
Nagy Mátyás Csaba
Dunai Bettina

Arakhné – Kolophón hercegnője

Koreográfus: Halász Gábor
Koreográfus Asszisztens: Anna Maria Karabela
Kosztüm: Béres Mónika
Fény: Fogarasi Zoltán
Zene: Bartók Béla - IV. Vonósnégyes

Szereplők:
Horváth Adrienn
Hargitai Mariann
Jakab Zsanett
Weninger Dalma
Mádi László
Ivanov Gábor
Kovács Péter
Nagy Mátyás Csaba
Dunai Bettina

koreográfus: Halász Gábor, Kun Attila

Ajánlatunk


Az Anconai szerelmesek kacagtatóan fordulatos, kedvesen pikáns, szellemes, zenés összekacsintás a hetvenes évek olasz slágereivel. Szerelem, slágerek, tánc, gegek, csipetnyi erotika, poénok, kacagás, happy end.

A FrenÁk Társulat legfrissebb produkciójában egy dinamikus, fiatal csapat áll színpadra, melynek kreatív táncosai színes kulturális hátterük és nyelvi különbségeik energiáiból építkezve új alkotói szemlélettel kapcsolódnak a FrenÁk alkotta koncepcióhoz. Az összművészeti, multimediális alkotásban a két, egymást ellenpontozó, egyben egymást kiegészítő rész korunk ellentmondásaira reflektál.

"Az improvizációval és interaktivitással fűszerezett, porcukor illatú estén felülünk az érzelmi hullámvasútra, és hősünkkel együtt fejest ugrunk egy különös kalandokkal teli utazásba, amelynek a végén az alábbi legfontosabb kérdésekre megtalálhatjuk a választ! – Megsúgom, sokkal közelebb van, mint gondolnánk." – Pokorny Lia

Ajánló


Vannak nagy, mindenki által ismert klasszikus zenei mérföldkövek, amelyek egész kultúránkat meghatározzák. A Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar közös,…

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!