Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Liszttől Bartókig • 4.2 - A népzenei hatás / BTF 2018

Liszttől Bartókig • 4.2 - A népzenei hatás / BTF 2018

Liszt még a cigányok zenéjét hitte autentikus népzenének, ezt dolgozta fel magyar rapszódiáiban, az „exotikus virtuozitás” apoteózisaiként.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. április 3. kedd, 19:30

Ezek a művek hasonlóak például a különböző szerzők „spanyol capriccióihoz”, és Ravel is ebben a szellemben írta virtuóz hegedűművét, a Tzigane-t.A parasztzenével megismerkedve Bartók felismerte az egyszerűségben rejlő erőt, az évszázadok alatt tökéletesre csiszolt tiszta ragyogást. A koncerten az eredeti népdalokat, illetve az abból írt improvizációkat egymás után hallhatjuk. A morva Leoš Janáček Bartókhoz hasonlóan merített inspirációt a népzenéből. Nem dolgozott fel konkrét népi anyagot, műveit mégis beragyogja a népiesség aurája.

Liszt: 9. magyar rapszódia
Langer Ágnes (hegedű), Zétényi Tamás (cselló), Palojtay János (zongora)
Ravel: Tzigane
Langer Ágnes (hegedű), Palojtay János (zongora)
Magyar népdalok
Annus Réka (népi ének)
Bartók: Improvizációk magyar parasztdalokra, BB 83
Palojtay János (zongora)
Janáček: 2. vonósnégyes
Classicus Quartet: Rácz József, Baksai Réka (hegedű), Tornyai Péter (brácsa), Zétényi Tamás (cselló)
Bartók: Szonáta, BB 88
Demény Balázs (zongora)

Ajánlatunk


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki mindent mer, annak lesz igaza! Aki felrúgja a szabályokat, az hozza majd a törvényeket, és aki a legtöbbet meri, annak az igaza lesz a legerősebb. És ráébredtem, hogy a hatalom mindig annak a kezébe kerül, aki hajlandó megragadni. Hogy csak merni kell. Ennyi az egész. És akkor elhatároztam, hogy én merni fogok.”

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Ajánló


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Gaetano Donizetti AZ EZRED LÁNYA Vígopera két felvonásban, prózai jelenetekkel, francia és magyar nyelven, magyar, angol és francia felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!