Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


MÁV Lukács/6. ZA 2016.

MÁV Lukács/6. ZA 2016.

Lukács Miklós-bérlet 6.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. május 26. péntek, 19:00

Műsor:

Brahms est
I. (d-moll) zongoraverseny, op. 15
I. szimfónia, op. 68

Közreműködik: Frankl Péter (zongora)
Vezényel: Csaba Péter

Különleges ’zenetörténet órát’ ajánl hallgatói számára májusban Csaba Péter vezető karmester. Természetesen a stúdiumba bele nem merülő koncertlátogató is gyönyörűséggel fogja hallgatni a két művet, amelyek Brahms munkásságának legjobbjai közé tartoznak – de Brahms nem olyan szerző, akinek művei úgymond ringatják a hallgatót: ő akkor szólít meg igazán bennünket, ha gondolatainkkal is részt veszünk a zene befogadásában. Alig 21 évesen, 1854-ben komponálta első zongoraversenyét, amelyet először szimfóniának, majd kétzongorás szonátának tervezett. Első tételét barátja, Schumann öngyilkossági kísérletének hatása alatt komponálta: torokszorítóan drámai zene ez, amelyben nyoma sincs annak, hogy a zenekar alázattal kísérje a virtuóz zongoraszólamot. Az első igazi szimfónia 22 évvel később készült el; azért késlekedett vele ilyen sokáig, mert úgy érezte, nem tudná méltó módon folytatni Beethoven hagyományait. Ez is komoly, drámai zene, csak a zárótétel szívszorító bevezetése után válik hatalmas, örömteli tiszteletadássá Beethoven előtt. A zongoraverseny világhírű szólistája, Frankl Péter 1935-ben született; Budapesten végezte tanulmányait, majd 1958-ban Párizsba, később pedig Londonba költözött, ezután lett világjáró művész. 1972 óta újra rendszeresen koncertezik Magyarországon is, a hazai közönség legnagyobb örömére.

Ajánlatunk


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Ajánló


Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!