Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


MÁV Unokák/2.

MÁV Unokák/2.

Ezen a hangversenyen is mese és zene hangzik el, zeneszerzője orosz, Igor Sztravinszkij (1882–1971). Ebben a mesében Mesélő is van, a zene a történetet ábrázolja. Nem nagy zenekar játszik, csupán hét muzsikus: hegedűn, nagybőgőn, klarinéton, fagotton, trombitán, harsonán és ütőhangszereken.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. december 7. szombat, 11:30

Műsor

Mesék – zenében 2.
Sztravinszkij: A katona története

Mesélő: Molnár Gusztáv
Műsorvezető: Fenyő Gábor

Vezényel: Daniel Boico

Ezen a hangversenyen is mese és zene hangzik el, zeneszerzője orosz, Igor Sztravinszkij (1882–1971). Ebben a mesében Mesélő is van, a zene a történetet ábrázolja. Nem nagy zenekar játszik, csupán hét muzsikus: hegedűn, nagybőgőn, klarinéton, fagotton, trombitán, harsonán és ütőhangszereken. Más a zene hangzása is, mint a korábbi balettzenékben, kicsit nyersebb, de nagyon együtt él a történettel. A zeneszerző szándéka szerint ez a mese felnőtteknek szól, de természetesen gyerekek is meghallgathatják. A történet egy kiszolgált katonáról szól, aki gyalog megy haza a háborúból. Útközben találkozik az ördöggel, aki öregember képében egy varázserejű könyvet ajánl cserébe a katona hegedűjéért. Három napot töltenek együtt, a katona megtanítja az ördögöt hegedülni, az meg őt olvasni, majd folytatja útját. Kiderül, hogy a három nap három év volt, anyja nem ismeri meg, menyasszonya elhagyta. Az ördög újból megjelenik, a katona visszakéri a hegedűt, ami azonban már nem szól. Tovább vándorol, hírét veszi, hogy a beteg királylány kezét annak ígérték, aki meggyógyítja. Az Ördögtől visszaszerzett hegedű újra szól, játékával meggyógyítja a Királylányt és boldogan egymáséi lesznek, majd együtt indulnak a Katona otthona felé. A falu határában azonban útjukat állja az ördög és a pokolba taszítja a Katonát.

Ajánlatunk


Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Ajánló


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!