Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


MA•ZE: BUDARATS - premier

MA•ZE: BUDARATS - premier

Egy este, két előadás Nagy Emese, Simet Jessica és Várnagy Kristóf táncosokkal, akik a DART formációból kiválva, új néven megalapították a MA•ZE -t. Az eddigi közös munkáikat jellemző határtalan szenvedély és dinamizmus, mit sem változik, sőt, egy még bátrabb csapatra lehet számítani, amelyik ezúttal a Batsheva Dance Company két táncosát, Guy Shomronit és Yaniv Avrahamot hívta meg koreográfusnak.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. szeptember 22. péntek, 19:00

Something from nothing
Virtuóz fizikalitás, feszített tempó, letisztult, gazdag eszköztár, a mozgás iránti elkötelezett és mély szenvedély jellemzi az izraeli Guy Shomroni és Yaniv Avraham munkáit. Mindketten a Batsheva Dance Companyban táncoltak évekig, ahol Ohad Naharinnal mellett együtt dolgoztak a már nálunk is jól ismert  Sharon Eyallal, Yasmeen Godderrel és Mats Ekkel, majd együtt közös alkotói és előadói munkába fogtak. 2012 - óta számos országban állítottak színre darabokat, többek között Hollandiában, Kanadában, Izraelben, Olaszországban és Oroszországban, Magyarországon munkájuk most először lesz látható.

Alkotók / Creators: Guy Shomroni, Yaniv Avraham
Előadók / Performers: Nagy Emese, Simet Jessica Várnagy Kristóf, Keresztes Patrick
Jelmez / Costumes: Osnat Kelner
Látvány / Visual: Zohar Shoef
Zene / Music: Ohad Fishof

Dzsumbuj
Az előadás mozgatórugója Nagy Emese táncos és Jónás Vera zenész együttműködése, a két műfaj találkozásából felszabaduló energia.  A cím, egy olyan kreatív ötletkavalkád gyűjtőneve, melyben egy előadás keretein belül teret nyer és manifesztálódni tud a két alkotó között kialakult vibrálás. Együtt oldódik fel előadó és néző, zenélő és táncoló, és együtt élvezzük, hogy látjuk a zenét és halljuk a táncot.

Zenészek / Musicians: Jónás Vera, Csizmás András
Táncosok / DancersNagy Emese,  Simet Jessica, Várnagy Kristóf, Keresztes Patrick

Támogatók / Supported by: Sziget Fesztivál 2017, Műhely Alapítvány, Izrael Állam Nagykövetsége
 
Koprodukciós partner: Trafó

Yaniv Avraham 1999-2001 között a Mate Asher of Performing Art (MASPA), illetve emellett a Kibbutz Contemporary Dance Company, a Kibbutz Ga’aton tagja volt. 2001 júniusában felvételt nyert a Batsheva Ensemble-ba, majd 2003-ban bekerült a Batsheva Dance Company-ba, ahol 2010 júliusáig táncolt.
Nemzetközileg is oktatja a Gagát, Ohad Naharin mozgásnyelvét, nem csak táncművészeknek, valamint Ohad repertoárját is tanítja világszerte, többek között a norvég Carte Blanche-nál, a Les Grands Ballets Canadien-nél, és a svéd Cullberg Ballet-nál. Mindemellett a MASPA művészeti vezetője. Táncművészeti tevékenységéért az Izraeli Kulturális és Oktatási Minisztérium és az Amerika- Izrael Kulturális Alap kitüntette.

Guy Shomroni 2001-ben kezdett táncolni a Batsheva Ensemble-ben és 2004-ben csatlakozott a Batsheva Dance Company-hoz. 2013-ban Ohad Naharin asszisztenseként dolgozott a The Hole, majd 2015-ben a Last Work című egész estés alkotásokban.
Mindemellett Guy 2002 óta nemzetközileg oktatja a Gaga technikát, illetve aktív DJ-ként is jelen van Tel Aviv színes party  életében és rendszeres DJ-je a Batsheva Dance Company által rendezett "Sessions" eventeknek.

Ajánlatunk


Improvizációs játék önmagunkról Ízelítő kapcsolataink hétköznapjaiból.

Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék a Csókos asszony címszerepét játssza. Ünneplik őt meg eljegyzését Dorozsmay Pista zeneszerzővel. A vőlegény azonban átmulatja az éjszakát, zálogba csapja a jegygyűrűket, és megszökik Rica Macával. A botrányos megcsalatás után érkezik Tarpataky báró, a híres mecénás. Katónak pedig dönteni kell: palota és gazdagság, csillogással kecsegtető siker vagy a szegényes bérházban eltöltött élet boldogságra vágyakozva. Zerkovitz Béla egyik legnépszerűbb, örökzöld, operettje csupa humor, szenvedély, szerelem, színház a békebeli Pestről, amikor olyan slágerek csendülnek fel többek között, mint az Asszonykám, adj egy kis kimenőt, az Éjjel az omnibusz tetején, a Gyere, te nímand, a Mi, muzsikus lelkek, valamint a műfaj és a darab emblematikus dala, a Van a Bajza utca sarkán... kezdetű sláger.

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Ajánló


Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!