Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Mindent anyámról (1999) / MÜPAMOZI / Pedro Almodóvar szenvedélyes világa

Mindent anyámról (1999) / MÜPAMOZI / Pedro Almodóvar szenvedélyes világa

Mindent anyámról - spanyol nyelven, magyar felirattal





 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. december 18. hétfő, 19:00

Pedro Almodóvar filmje 2000-ben elnyerte a legjobb nem angol nyelvű film Oscar-díját. És minden elképzelhető spanyol filmdíjat, a César-díjat, a BAFTA-díjat, a Golden Globe-ot, Cannes-ban a legjobb rendezés díját, a Donatellót, az Európai Filmdíjat. Ennek ellenére mindmáig ez a rendező az egyik legvitatottabb alkotása. És ez tökéletesen érthető. Egyrészt azért, mert igen jelentős fordulat Almodóvar életművében. Korábbi filmjei nyersebbek, vitriolosabbak, azokban nem nagyon adott esélyt az együttérzésnek. Most viszont a furcsa, a bizarr és a szürreális mellett valami egészen más is megjelenik: az emberi melegség. Másrészt azért kavarta fel a kritikusokat és a nézőket, mert a Mindent anyámról eszeveszetten provokatív. Prostik, melegek, leszbikusok, transzszex, drog, AIDS, kórság és baleset, homályos kapcsolatok… Elég tömény? Így leírva egyenesen hátborzongató. Néző legyen a talpán, aki felülkerekedik előítéletein, úrrá lesz az érzések zűrzavarán.
Igen ám, de a filmet nézve valami furcsa történik velünk. A mozi - vagy a színház - csodája, amikor a dolgok önmaguk fölé nőnek. Az extremitásokból fájdalmas és nevettető embertörténetek kerekednek ki. És ezek a történetek a maguk furcsa módján egymásba fonódnak, burjánzanak. Ebben a filmben mindenből sok van. Érzelmekkel, szenvedélyekkel teli áradás. Mit áradás, özönvíz! Annak a furcsa élménynek a megragadása, ahogy a tragédiákon és a veszteségeken felülkerekedik az élet. Az a különös izé, ami a születés és a halál között történik velünk.

A vetítés a budapesti Spanyol Nagykövetség együttműködésével valósul meg.

Közreműködik:

Réz András: házigazda

Ajánlatunk


zenés party két részben

Az eutanázia kérdése az ókor óta foglalkoztatja a közvéleményt. Szókratész, Platón és Seneca is támogatta, de az orvostudomány megalapítója, Hippokratész például ellenezte. A kérdés, van-e joga az embernek beavatkozni saját halálának folyamatába, ma is heves vitákat vált ki.

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Ajánló


Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az…

Szabó Magda műve talányos életet zár be egy olyan szimbolikus ajtó mögé, amely felnyitására mindannyian áhítozunk. A kriminek sem utolsó…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!