Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Morális nyugtalanság (Persona non grata, 2005) - MÜPAMOZI

Morális nyugtalanság (Persona non grata, 2005) - MÜPAMOZI

Persona non grata (2005) Morális nyugtalanság - A lengyel film fél évszázada

lengyen nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. április 24. hétfő, 19:00

Első ránézésre politikai krimi, igaz, vér nélkül. A létezett szocializmusban még egy oldalon álló lengyel és orosz diplomata érdekei egy katonai beszerzés ügyében erősen ütköznek. Második ránézésre a film inkább személyes dráma. Egy megöregedett és megözvegyült diplomata elveszettsége az apró összeesküvésekben, a már másként forgó világban. Annak felismerése, hogy változnak az idők, az érdekek. Talán az erkölcsök is. De van egy harmadik, rejtett vonulata is. Krzysztof Zanussi 2005-ös filmje a másfél évtizeddel korábban lezajlott rezsimváltás túlélőiről is mesél. Hiszen a vasfüggöny leomlása után is éltek, dolgoztak, működtek azok, akik előtte forgatták a dolgok kerekét. Mert a fordulat minden látványossága ellenére sem létezhet tabula rasa, a történetek, az emberi viszonyok folytatódnak. A maguk módján. És a múlt fel-felböffen.
A meghasonlott diplomatát a kiváló Zbigniew Zapasiewicz alakítja. Ez volt utolsó filmszerepe. Partnere - egyben a film társproducere - Nyikita Mihalkov orosz filmszínész, rendező. Erős páros. Két férfi - közös múlttal. Megosztott és meg nem osztott emlékekkel. Össze- és szétsodorta őket a történelem, és ördögien nehéz megmondani, kapcsolatukban mi az, ami valódi, ami nem pusztán álarc. Zanussi most sem mond le a morális vizsgálatról. Így tett már a Védőszínekben is. Végső igazság nincs. Az élet nemi úton terjedő halálos betegség - mint egyik filmjének címe mondja.

A sorozat a Lengyel Intézet Budapest együttműködésével valósul meg.

Alkotó:

Krzysztof Zanussi: rendező

Közreműködik:

Réz András: házigazda

Ajánlatunk


A CUBAN ECLECTICO című műsor a kubai táncstílusok metszetén keresztül betekintést nyújt a karibi ország életébe. Az Acosta Danza a klasszikus balettet flamencóval és afro-kubai stílusokkal ötvözi. Raul Reinoso SATORI című darabjában a spirituális megvilágosodáshoz vezető, belső utazásra hív, amelynek során rátalálhatunk a bennünk lakozó igazságra, szépségre és fényre.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Daphne du Maurier regénye alapján a Szegedi Szabadtéri Játékok önálló bemutatója

Ajánló


Rényi Ádám keserédes, abszurd és meglepő történeteinek hőseit és antihőseit négy színész kelti életre egy sokszínű, sokhangulatú, nevetésben és könnyekben…

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Akár egy Agatha Christie krimi a Sex és New York karaktereivel! A Liliom Produkció – Dámák a pakliban című új…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!