Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Mulatu Astatke

Mulatu Astatke

Október 30-án a Müpában adja első magyarországi koncertjét a legendás etióp muzsikus, az 1943-as születésű vibrafonos-billentyűs-ütőhangszeres.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. október 30. hétfő, 20:00

Mulatu Astatke „az Ethio-jazz atyja”, akinek hipnotikus kompozícióit hallhattuk a Hervadó virágok című Jim Jarmusch-filmben is - vagy épp mai hiphop előadók (Nas, Kanye West, Cut Chemist, Madlib, Damian Marley) számaiban hangmintaként.

Az Etiópiából tizenévesen mérnöki tanulmányai miatt Nagy-Britanniába érkező, de a hatvanas évek londoni és New York-i jazz színterén inkább profi zenésszé váló - a bostoni Berklee College of Music első afrikai hallgatójaként diplomázó és 1966-ban Afro-Latin Soul, Vol. 1 & Vol. 2 című korai nagylemezeivel feltűnő - Mulatu Astatke a pentaton skálájú etióp népzene, a korabeli jazz és egyéb populáris zenei elemek, latin és afrokaribi ritmusok ötvözésével alakította ki egyedi és máig varázslatos hangzását, mely az 1972-es Mulatu of Ethiopia, vagy, a már Etiópiába visszatérve készített 1974-es Yekatit Ethio Jazz albumon hallható legteljesebb formájában.

A hetvenes évek elején még Duke Ellingtonnal is turnézó etióp zenészről a következő negyedszázadban elfeledkezett a nyugati világ, ám az ezredfordulón a francia Buda Musique kiadó Ethiopiques lemezsorozatának köszönhetően újra felfedezték, neves hiphop-előadók vettek tőle hangmintákat, a Bill Murray főszereplésével készült Hervadó virágok (Broken Flowers) című 2005-ös Jarmusch-filmben már féltucat Mulatu Astatke-szám szerepelt. 2009-ben a Heliocentrics brit pszichedelikus hiphop-jazz-zenakarral (Inspiration Information Vol. 3), 2016-ban pedig az ausztrál Black Jesus Experience-szel rögzített közös lemezt (Cradle Of Humanity), és persze nagy sikerrel turnézik is együttesével: a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterembe hét kísérőzenész, köztük a neves free jazz nagybőgős John Edwards társaságában érkezik.

Ajánlatunk


Nagymama, lány, unoka. Mindegyik mást akar, mindegyik másként, mással szeretné élni az életét. Teri például szeretője mellett képzeli el a mindennapjait. Lánya, Emma egy titokzatos kis jövevénnyel. De mit szól mindehhez a vidéki Mama, aki váratlanul beállít a pesti lakásba? A nevetés kódolva van..

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Kökény Attila és Rakonczai Viktor 2022-ben újra "egymásra találtak" és elhatározták, hogy közös munkába kezdenek, melynek első nyilvános előadása Debrecenben volt a Református Nagytemplomban.

Ajánló


Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!