Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Muszorgszkij / Prokofjev / Sosztakovics ( Concerto Budapest & Lucas Debargue-zongora )

Muszorgszkij / Prokofjev / Sosztakovics ( Concerto Budapest & Lucas Debargue-zongora )

Concerto Russo Lucas Debargue-gal


 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. május 9. szerda, 19:30

Muszorgszkij Éj a Kopár hegyen
Prokofjev II. (g-moll) zongoraverseny, op.16

--- szünet ---

Sosztakovics V. (d-moll) szimfónia, op. 47.

Közreműködik Lucas Debargue zongora

Vezényel Keller András

Az orosz zene egyeduralma jellemzi e koncert programját. Mogyeszt Muszorgszkij Éj a kopár hegyen című művét az osztrák-magyar kiegyezés évében tisztázta le – majd süllyesztette el a fiókjában, miután műve az eredeti formájában nem nyerte el Muszorgszkij mestere, Balakirev tetszését. A zenei boszorkányszombat utóbb Rimszkij-Korszakov hangszerelésében és átdolgozásában vált ismertté, és máig döntően ebben a változatban hangzik fel e mű a koncerttermekben. Prokofjev 2. zongoraversenyének még kalandosabb a sorsa, hiszen az 1913-ban befejezett mű partitúrája az oroszországi forradalom viszontagságai közepette megsemmisült, így Prokofjev 1923-ban az emlékei nyomán rekonstruálta azt. A háztetőn nyávogó macskák hangja is szebb zene – az 1913-as ősbemutatón ez a vélemény is elhangzott, ám ma már csak csodálat illeti ezt a hihetetlen nehézségű versenyművet, melynek szólistája ezúttal az 1990-es születésű francia zongorista, Lucas Debargue lesz. A szünet után felhangzó másik Prokofjev-részlet eredetileg filmzenének íródott, méghozzá Eisenstein Alekszandr Nyevszkij című, 1938-ban leforgatott klasszikusához, s rá egy évre a komponista kantátává formálta e filmzene anyagát. A koncertet záró Szkrjabin-mű Prométheusz mítoszát idézi, előadásához pedig a szerző egy fényorgonát is kívánt, hogy a közönség a hangokhoz rendelt színeket is észlelhesse.


A koncert az alábbi bérletekkel látogatható

#Favoritok bérlet

#Zongoracsillagok bérlet

Ajánlatunk


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Claude Magnier legendás bohózatában Louis de Funès 13 év alatt több mint hatszázszor játszotta Barnier szerepét – amit filmen később Sylvester Stallone tett ismertté az egész világon.

Ajánló


Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

A német színház és film megújítója, Rainer Werner Fassbinder műve egy idősödő takarítónő és egy bevándorló szerelmén keresztül az emberi…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!