Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Nagyváradi Táncegyüttes: ÜTKÖZÉSEK

Nagyváradi Táncegyüttes: ÜTKÖZÉSEK

„Az Ütközések a ma emberéről szól. Férfiakról és nőkről, olyan történetekről, amelyek önállóan is érvényes események, de összességében egy változatos képet mutatnak rólunk” – mondta Dimény Levente, az előadás rendezője.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. június 19. hétfő, 21:30

Mintegy tükröt tartanak a nézők elé a táncegyüttes új darabjában, melyben emberi viszonyokat, dominanciaharcokat táncolnak el kifejezően, közérthetően az egyenruhaszerű öltönybe bújt táncosok. A zakók, cipők le- és felvétele jelzi olykor a szerepek, szereplők közötti különbségeket az epizódokból összeállított előadásban, melyben mindennapi küzdelmeink jelennek meg.

Konformálódás vagy kívülmaradás, befogadás vagy kiközösítés – ez is tétje egy-egy „ütközésnek”. Hiszen a sztereotípiák világában hogyan is lehet „igazi nő” valaki, ha fintorog a csuklójára szórt parfümtől, és hogyan lehet „igazi férfi” az, aki nem vesz részt a férfias játékokban?
Eljátsszuk/eljátsszák a táncosok a hétköznapi életben elvárt szerepeket, vagy éppen konfrontálódnak azokkal, van, aki a teljes megaláztatásból veszi át a vezető szerepet, van, aki nem akar vagy nem tud azonosulni a tőle elvártakkal. A szerelem magakelletése, kibontakozása éppúgy megjelenik a darabban, mint annak játszmái, gyűlöletté, harccá torzulása egészen másik fél teljes leigázásig, amelyet nagyon egyszerűen, de plasztikusan mutatnak be – a férfi zakóját keríti a nő elé, azzal fogja vissza menekülését.

A férfi–nő közötti harmónia, szerelem, harc ábrázolása mellett ugyanakkor az egyik legkifejezőbb jelente az előadásnak, mikor három pár táncol: férfi és nő, férfi és férfi, nő és nő.
Cári Tibornak sikerült a magyar népzenét és népdalt szervesen ötvözni kortárs dallamokkal és a táncegyüttes zenekara is méltán kapta a nézők és szereplők és színpadra hívott alkotók tapsát az előadás végén. A Nagyvárad Táncegyüttes tagjai pedig ismét bebizonyították, hogy nemcsak a néptánc mesterei.
Rendező: Dimény Levente
Zeneszerző: Cári Tibor
Díszlet, jelmez: Cristina Breteanu
Dramaturg: Szalay Tamás
Koreográfusok: Andreea Belu, Brugós Sándor, Dimény Levente, Györfi Csaba, Juhász Zsolt, László Csaba, Kerekes Dalma, Tőkés Imola, Baczó Tünde

Előadók
A Nagyvárad Táncegyüttes tánckara: Brugós Sándor Csaba, Forgács Zsombor, Forgács-Popp Jácint, Györfi Csaba, Kacsó Bálint, Kerekes Dalma, Rácz Lajos Levente, Schmith Nándor Gyula, Szabó Enikő Ágnes, Szigeti Szidónia, Szőnyi József, Tímár Tímea, Tőkés Imola.
A Nagyvárad Táncegyüttes zenekara: Bartalis Botond, Dallos Levente, Kelemen-Paksy János, Székely István, Szukits Éva
Fénytechnikus: Lázár Attila
Hangtechniku: Jónucz Gabi

Ajánlatunk


Nincs olyan ember, aki ne játszana el a gondolattal, mi lett volna belőle, ha valami vagy ha minden másképp alakul az életében. Az előadás alkotói ezúttal ezt a játékot veszik komolyan és ezen keresztül vallanak magukról, tévedéseikről és vágyaikról. Öt fiktív élettörténet jelenik meg, és ezekben találkoznak egymással az alkotók valós vagy elképzelt alteregói.

Egy vagyonos üzletember hirdetést ad fel: néhai üzlettársa fiát keresi, szeretné tisztességesen, rengeteg pénzzel megjutalmazni. Billy bejelentkezik, mint jogos örökös, azonban rá kell jönnie, hogy személyazonosságát nehezebb bizonyítani, mint hitte. Mert egyre több „Billy” érkezik a hirdetésre…

Ajánló


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!