Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Népszokások ideje /Lucától vízkeresztig / Matinékoncert / Műhelytitkok

Népszokások ideje /Lucától vízkeresztig / Matinékoncert / Műhelytitkok

Ki ne volna kíváncsi arra, mi történik egy operaelőadás próbáján, hogyan gyakorolnak a népzenei együttesek, milyenek egy hangszeres együttes mindennapjai, hogyan működik, hogyan készül fel egy hangversenyre egy szimfonikus zenekar?
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. december 17. vasárnap, 11:00

A Műhelykoncertek bepillantást engednek a próbák mindennapjaiba és az elhangzó utasítások, magyarázatok, az egyes részletek többszöri eljátszása, gyakorlása által a zenei folyamatokba. A hangverseny második részében az előzőleg alaposan megismert zeneművek részleteit összefüggő színpadi előadásban hallgathatja, illetve nézheti meg a közönség.
Nincs még egy olyan eseményekben gazdag időszaka az évnek, mint a pogány eredetű téli napfordulós ünnepek és a keresztény hagyományok találkozásából, egymásra hatásából kialakult karácsonyi-újévi ünnepkörhöz kapcsolódó népszokásokat felvonultató december és január. A Luca-napi kotyolástól a karácsonyi betlehemezésen, az István-napi regölésen és a szilveszteri hejgetésen át az újévi kántálásig és a vízkereszt napi csillagozásig számtalan népszokás élt a Kárpát-medencében, amelyekben fiúk és lányok, gyerekek és felnőttek vettek részt, bőséget, egészséget, az új esztendőre szerencsét kívánva, ugyanakkor megemlékezve a kereszténység jeles napjairól is, különös tekintettel a karácsony ünnepére. Ezeket a szokásokat elevenítik fel a hagyományőrzők. Műsorukban a szöveges, dramatikus elemek mellett a tánc is fontos szerephez jut.

Korosztály: 10-14 év

Közreműködők:

Corvinus Közgáz Néptáncegyüttes
Turai Hagyományőrző és Ifjúsági Táncegyüttes (együttesvezető koreográfus: Deffend Irén, Szokolik Szabolcs)
Farkas Zoltán „Batyu”

Ajánlatunk


“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

Ajánló


A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc.…

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!