Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Nils Mönkemeyer és a Kelemen Kvartett

Nils Mönkemeyer és a Kelemen Kvartett

Otthon a Zeneakadémián
Nils Mönkemeyer és a Kelemen Kvartett

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. január 16. kedd, 19:30

Schubert: c-moll vonósnégyes-tétel (Quartettsatz), D. 703
Beethoven: 15. (a-moll) vonósnégyes, op. 132
szünet
Brahms: 2. (G-dúr) vonósötös, op. 111
Nils Mönkemeyer (brácsa)Kelemen Kvartett: Kelemen Barnabás, Kokas Katalin (hegedű), Homoki Gábor (brácsa), Fenyő László (cselló)

A Kelemen Kvartett 2010-es megalakulása óta sikert sikerre halmoz: világszerte koncertezik, és számos nemzetközileg is nagyra becsült díjat mondhat magáénak. A kvartett a Zeneakadémia idei „rezidens együtteseként” Otthon a Zeneakadémián címmel ad hangversenysorozatot, melynek koncertjein a vonósnégyes-irodalom mellett sok más izgalmas hangszerösszeállítású művet is megszólaltat. Találó a címválasztás, hiszen Kelemen Barnabás, Kokas Katalin, Homoki Gábor és Fenyő László szoros szálakkal kötődnek az alma materhez. Koncertjeik programján az idén 185 esztendeje született Johannes Brahms kamaraműveit vonósnégyesekkel társítják, s ezzel izgalmas összefüggéseket hoznak felszínre. Januári koncertjüket Schubert c-moll vonósnégyes-tételével indítják, mely egy befejezetlenül maradt kompozíció nyitótételeként látott napvilágot. Beethoven kései a-moll vonósnégyese (op. 132) a kamarazenei repertoár egyik alapdarabja. Brahms G-dúr vonósötöse 1890-ben készült el, az ötvenes évei végén járó zeneszerző eredetileg utolsó művének, egyfajta összefoglalásnak szánta. Zárótételében magyaros motívumok is feltűnnek. A kvintett előadásában a Kelemen Kvartetthez a müncheni Zeneművészeti Főiskola professzora, Nils Mönkemyer brácsaművész társul.

Ajánlatunk


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Solymosi Tamás – Mirzoyan Albert – Prokofieva Irina – Jiří Kylián – Harald Lander KLASSZIKUS BRAVÚROK Négy egyfelvonásos balett három részben

A Puskás musical a leghíresebb magyar ember és az Aranycsapat történetét dolgozza fel, és állít méltó emléket neki. A darab szerzői Szente Vajk, Galambos Attila és Juhász Levente már többször bizonyították tehetségüket. Sikeres színdarabjuk valós eseményeken nyugszik, és hűen mutatja be a kort, amelyben játszódik.

Ajánló


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Több, mint 2 évtized – több, mint 600 előadás – 12 Jászai-díj jelölés – 43 orvosi beavatkozás (1 sikeres) –…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!