Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


NYÁRESTI KLEZMER KABARÉ

NYÁRESTI KLEZMER KABARÉ

A TISZTA MŰVÉSZETÉRT TÁRSULAT PRODUKCIÓJA
HUMORBAN HEMPERGETETT KLEZMER
NYÁRESTI KLEZMER KABARÉ

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. június 29. csütörtök, 19:00

Közreműködnek:
GARAI RÓBERT, SZABÓ ENDRE, TARJÁN PÉTER
SABBATHSONG KLEZMER BAND MASA TAMÁS (ÉNEK, TROMBITA, FURULYA) MASA ANITA (ÉNEK) BÓDI MÓNIKA (HEGEDŰ) SZABÓ BÁLINT (KLARINÉT) CSÁNYI SÁNDOR (HARMONIKA, ZONGORA) SZENTKIRÁLYI GYÖRGY (BUZUKI, GITÁR) ÁBRAHÁM JÁNOS (POZAN) LANGER ZOLTÁN (NAGYBŐGŐ) ANDRASICS SZABOLCS (DOB)

Összeállította:
GARAI RÓBERT, MASA TAMÁS, MASA ANITA
zenei szerkesztő: MASA TAMÁS

A zenei világot a Sabbathsong együttes, a zsidó humort pedig –a villámtréfák mellett- Raj Tamás, Ungár Richárd, Vadnai László írásainak színpadi átirata szolgáltatja.

SABBATHSONG Klezmer Band

Az országban és határon kívül is felléptek több nemzetközi világzenei fesztiválon, rendszeres közreműködői a Zsidó Nyári Fesztiválnak, a Spinoza Zsidó Fesztiválnak, de láthatjuk, hallhatjuk őket Magyar–Izraeli Kulturális Napokon, Holokauszt megemlékezéseken, antiszemitizmus és rasszizmus elleni megmozdulásokon, film és színházi produkciókban, valamint számtalan esküvőn.

2017. augusztus 3-án a Városligetben, szeptember 10-én pedig a Dohány utcai zsinagógában adnak nagyszabású koncertet a Zsidó Kulturális Fesztiválon, ahol a 100 Tagú Cigányzenekarral együtt járhatjuk be az utat Budapesttől Jeruzsálemig.

Első lemezük 2000-ben jelent meg a Makkabi kiadó gondozásában, melyen népszerű héber dalok hallhatóak az együttes hangszerelésében. Ezt követte egy jiddis dalos lemez (Ale Brider), melyből megszületett Yoshke, a hajdan virágzó jiddis színház hangulatát felidéző előadásuk. A premieren a világhírű klezmer muzsikus, író és rendező, Yale Strom működött közre. 2004-ben egy próféciákat megéneklő héber nyelvű lemezt adtak ki: Menyegző a Cionon. A 7. év jubileumi DVD kiadványukon Szakcsi Lakatos Béla jazz-zongorista működött közre. A IX. Zsidó Nyári Fesztivál első napján nagy sikerrel mutatták be az Eszter könyvéből készült A Láthatatlan Kéz című musicaljüket. A 2007-es Fesztiválra Ez is klezmer, az is klezmer címmel egy, a klezmer zene széles skáláján végigvonuló összeállítást mutattak be. A tízéves együttes nagyszabású műsorral készült Sabbathsong menni Ámerika címmel, melyben igazi nagy BigBand-hangzást adva szólaltatták meg a népszerű héber
és jiddis dallamokat, világslágereket. Sztárvendégük a „harmonikakirály” Tabányi Mihály volt.

2010-ben klezmer kabarét írtak Garai Róbert színművésszel Humorba hempergetett klezmer címmel. 15 éves fennállásukat a Dohány utcai zsinagógában ünnepelték olyan kiváló közreműködőkkel, mint Jávori Ferenc (Fegya), Hegedűs D. Géza, Oszvald Marika, Szakcsi Lakatos Béla, Tommy és Mia Vig, Fekete László főkántor és a Harmath Ágnes vezette Kinneret kamarakórus.

A 10. Spinoza Fesztivál nyitókoncertjén mutatták be Dávid király zsoltárai klezmerbe öltöztetve

című produkciójukat az Uránia Nemzeti Filmszínház színpadán. Céljuk – többek között – a zsidóság dallamainak magas szintű interpretálásán túl visszatalálni e dalok szellemi gyökeréhez és forrásához, a Biblia valóságához. Ezért is lett a szlogenjük, hogy: TÖBB mint klezmer.


Az együttes vezetői, Masa Tamás és Anita (mint Tiszta Művészetért Társulat/CleanArt) az elmúlt években több életrajzi ihletésű darabot is bemutattak, többek között Fényes Szabolcsról, Kabos Gyuláról és Jávor Pálról. Kabos, a pesti kabaré utánozhatatlan egyénisége, az első zsidótörvény életbelépése után volt kénytelen elhagyni szeretett hazáját, ahol már nem volt kívánatos személy. Fényes Szabolcs zeneszerzőre, igazgatóra, a filmzene és a slágerek királyára emlékeztek Fényes élet című darabjukkal, aki nem egyszer karrierje, sőt élete kockáztatásával segítette, bújtatta az üldözötteket. Jávor Pál, a fenegyerek, a színművész és az EMBER címmel mutatták be legújabb darabjukat a Spinoza Zsidó Fesztiválon, amit a Játékszín is műsorára tűzött. Vétkesek közt cinkos, aki néma – írja Babits Mihály. Jávor nem volt cinkos, nem volt néma! A minden idők egyik legkedveltebb színésze kiállt a kollégákért, az üldözöttekért. 1944 áprilisában eltiltják a színészettől, majd kilenc hónapos meghurcoltatás következik. Mindezek ellenére vidám és szórakoztató zenés játékukban megismerhetik Jávor eddig ismeretlen arcát.

A darabok írója és az estek konferansziéja Gál Róbert író.

Ajánlatunk


Május 9-én Tankcsapda koncerttel indul az 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Szabó Magda műve talányos életet zár be egy olyan szimbolikus ajtó mögé, amely felnyitására mindannyian áhítozunk. A kriminek sem utolsó történetben a nyomozás a két nő belső világába vezet.

Ajánló


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!