Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Párbeszéd koncert 2.0 - Ferenczi György és Csoóri Sándor Sündi

Párbeszéd koncert 2.0 - Ferenczi György és Csoóri Sándor Sündi

- zene határok nélkül –
Szájharmonika és brácsa, avagy a rock and roll és a blues találkozása a magyar népzenével.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. május 14. hétfő, 19:00


„A zenélés során átélt élmények meghatározóak számomra. Legfőképp a kíséreti szerepben mozgok otthonosan. Szék "városában" ezt a szerepet segítségnek hívták. Alapvetően tehát ez a mozgatórugó. Népzenész vagyok, de amit játszom, azt magyar világi népzenének hívom. Különleges koncert lesz ez Gyurival. Már a próbák is jók lesznek.” (Csoóri Sándor Sündi)

„Körülbelül egyszerre kezdtem bluest játszani, és táncházba járni. Táncolni és autentikus népzenét játszani nem tudok, de úgy összeolvadt a két kultúra bennem, hogy tudok bluest játszani magyarul...
Nagyon várom a koncertet, mert öt éve magyar építésű mesterhangszeren muzsikálok, és ezen már muzsikálhatok népi dallamokat.
Csoóri Sanyi az egyik nagy kedvenc brácsásom; ő nyerte az általam sosem megalapított “éjszakai vándorbrácsa” díjat. És egyébként is, sok átbeszélgetett éjszaka van mögöttünk.” (Ferenczi György)

A koncertek két, különböző zenei világból érkező előadó párbeszédére épülnek; a beszélgetést ugyan összeköti egy zenei motívum Halmos Béla széki gyűjtéséből, mégsem csak népzenei koncertekre kell számítani, hiszen a zeneművészet majd’ minden ága képviselteti magát. 2018 tavaszán a következő előadók lépnek színpadra: Kemény Zsófi és Szirtes Edina Mókus, Nagy János és Szokolay Dongó Balázs, Mogyoró Kornél és Ölvedi Gábor, Pandzarisz Dina és Tálas Áron, Ferenczi György és Csoóri Sándor Sündi.

A koncertsorozat az NKA Halmos Béla program támogatásával valósul meg.

English-friendly performance

Ajánlatunk


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

Ajánló


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!