Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Polgár lányok dokumentumfilm

Polgár lányok dokumentumfilm

Magyar, izraeli dokumentumfilm, 70 perc, 2014
Magyar, héber, angol, német, spanyol nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. május 27. szombat, 11:00

Rendező: Yossi Aviram

Írta: Yossi Aviram
Producer: Amir Harel, Ayelet Kait, Berger László

Szereplők: Polgár Zsuzsa, Polgár Zsófia, Polgár Judit, Polgár Klára, Polgár László

Polgár Judit, Zsuzsa és Zsófia a sakktörténet és talán az emberiség különleges fejezetének a hősei. Három magyar testvér akik az édesapjuk révén egy egyesek szerint "ellentmondásos kísérlet" részeseiként egész korai gyerekkoruktól kezdve arra készültek, hogy sakkvilágbajnokok legyenek.

Édesapjuk, Polgár László úgy döntött, hogy bebizonyítja, hogy a "zsenialitást" meg lehet szerezni, hogy a megfelelő neveléssel bármely egészséges gyermek zsenivé fejleszthető. Lányai nem jártak iskolába. Nem játszottak bújócskát a többi kislánnyal, csak egymással. Keményen dolgoztak.

Filmünket idősíkokat és helyszíneket átfogóan készítettük el. Ez egy család története amely 40 évet és három kontinenst ölel át a három nővért követve - az ő sikereiket, kudarcaikat, a szívfájdító elvállásokat és a szeretet jótékony közbenjárását.

Egymásra fényt derítve szövődik össze a múlt és jövő. A múlt a sokat támadott gyermekkorral a rendszerváltás előtti Magyarországon, és a nemzetközi sakk sikerek a megszállott apával aki társadalmi kivetettséget és börtönt kockáztatva hajtja végre tervét. Valamint a jelen a család nagy távolságokon átnyúló kapcsolatrendszerével, elvándorlással és személyes elszigetelődéssel - mint a világbajnokság, vagy élet Texasban és Izraelben. A jelen három virágzó nőt mutat be, három nővért, három fiatal anyát akik keresik saját útjukat és helyüket a világban.

Ez a film a sakkról szól de nem sakk-film. Először és legfontosabban egy család bámulatos emberi története amely a sakk körül forog, de ami egyetemes egzisztenciális problémákat vet fel: a gyermeknevelést, a nemek különbözőségét, a szeretet erejét, valamint az "élhető létezés" és a "folyamatos teljesítés" közötti ellentmondást.

A film magyar, héber, angol, német, spanyol nyelven beszél felirattal de a magyar közönség számára Yossi Aviram rendező narrációja Vörös Szabolcs magyar hangján szólal meg.

 

Forgalmazó: Sarieli Films LTD, Berger László

Ajánlatunk


vígjáték két részben

A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

Ajánló


Egy francia kisvárostól pár kilométerre, egy magányosan álló hegyvidéki házban játszódik a történet. A család a külföldön tanuló Susanne, a…

Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék…

Evita egy fogalom. Evita a nő - kultikus imádat és totális elutasítás között. Evita a megértett és eltaszított. Evita az…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!