Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Purcell Kórus és Orfeo Zenekar - Bach egyházi kantáták

Purcell Kórus és Orfeo Zenekar - Bach egyházi kantáták

Tiszta barokk
Purcell Kórus és Orfeo Zenekar

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. november 8. szerda, 19:30

Buxtehude:
Membra Jesu Nostri

Purcell Kórus, Orfeo Zenekar

Vezényel: Vashegyi György

A fiatal Johann Sebastian Bach négyszázötven kilométert gyalogolt, hogy hallhassa Dietrich Buxtehude orgonajátékát. Az 1637-ben született, és 1707-ben elhunyt német barokk zeneszerző nevét és munkásságát éppen Bach homályosította el az utókor előtt, pedig nagyszerű zenéket írt, példa erre a Jézus szenvedéstörténetéhez kapcsolódó, latin nyelvű kantátaciklus, amely alkalomhoz illően, nagypénteken szólal meg a korhű hangszereken játszó zenekar, a Purcell Kórus, valamint nagyszerű énekes szólisták előadásában. Az 1680-ban született héttételes remekmű – a zenetörténet első lutheránus oratóriuma – a keresztre feszített Jézus testrészeihez kapcsolódó elmélkedések sorozata, karakterekben gazdag, rendkívül változatos zenei kompozíció. A karmester és régizenei specialista Vashegyi György már eddig is számos olyan alkotásra hívta fel a közönség figyelmét, amely az elmúlt évszázadokban méltatlanul merült feledésbe; huszonöt éve alapított két együttesével, a közönség örömére valósággal bebarangolta a barokk kort, földrajzi és stiláris értelemben egyaránt, nagyszerű és fontos magyarországi bemutatók fűződnek a nevéhez. Ez a produkció ennek az izgalmas felfedező útnak újabb kiemelkedő állomása.

Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Ajánló


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!