Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


SÁMÁNTUDÁS 13.

SÁMÁNTUDÁS 13.

Egy este - két előadás, a MEDVE SZÍNPAD szervezésében

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. június 27. kedd, 17:30

1. RÉSZ:
LÉLEK ÉS VILÁGEGYETEM A MÁGIKUS TERMÉSZETVALLÁS FÉNYÉBEN

Előadó: GRANDPIERRE ATTILA
fizikus, csillagász, zenész, író
(Vágtázó Halottkémek, Vágtázó Csodaszarvas)

2. RÉSZ:
ŐSI VILÁGKÉP NYOMAI VERSEKBEN
"Hogy ne némuljon el a nóta" (Ady)

Előadó: DIBÁCZI ENIKŐ
gyógypedagógus, a Yotengrit oktatóknak és oktatandóknak (2009., Püski) c. könyv szerzője

" A dalok, versek szeretete kisgyerek korom óta végig kísér. Aztán 11 évvel megismertem a Yotengrit köteteibe foglalt BÜÜN hagyományát, és megismerkedtem írójával és Mesterével, Máté Imrével. Ezekben a Tanokban elmélyedve, eszembe jutottak már korábban megismert versek. Szinte "rímeltek" egymásra a Yotengrit mondatai és a verssorok. Lehet, hogy ugyanaz a Tudás nyilatkozik meg bennük? Már régebben gondoltam arra, hogy ennek "utána megyek", de igazán a Sámántudás ma sorozat nyitotta meg előttem ezt az utat. Mert ennek során alaposabban megismerhettem például Ady költészetét, Hamvas Béla írását a művészet szerepéről, és tanúja lehettem, ahogy a sámánénekekben újra összeér az ősi világkép és a művészet, amelyek valaha egyek voltak. Mélyebben utána néztem tehát, hogyan nyilvánul meg az ősi tudás a népdaloktól kezdve, Balassi, Arany, Petőfi, Ady, Kosztolányi, József Attila, Weöres Sándor és a rábaközi Tudó Máté Imre versein keresztül, tovább tekintve Zsebők Csaba vagy Valek Tünde alkotásaiban. Kutatásom tapasztalatai adják az előadás ívét."

Ajánlatunk


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events most az egyik legkülönlegesebb műsorával tér vissza Budapestre.

Nagyszabású, exkluzív koncerttel érkezik tavasszal a Várkert Bazár színpadára a kivételes tehetségű, nemzetközileg is elismert énekesnő Király Linda és a Stúdió 11 Ensemble zenekar, hogy elvarázsolja a közönséget saját szerzeményeivel és népszerű világslágerekkel. A "Harmony of Love" címet viselő produkció sztárvendége az énekesnő testvére, Király Viktor énekes, dalszerző lesz, akivel számos szívhez szóló duettet is előadnak majd, igazi örömzenével ajándékozva meg a közönséget.

Ajánló


Kata és Bianca egy gazdag páduai úr lányai. Egyik szelíd, mint a galamb, de a másik vad, indulatos, csípős nyelvű,…

Akár egy Agatha Christie krimi a Szex és New York karaktereivel! A Liliom Produkció – Dámák a pakliban című új…

Cseh Tamás arról énekelt valaha, hogy azt hittük, a dalokban angolul kimondják azt, amit magyarul nem tudunk, de nem így…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!