Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Szeretők, utazók (2013) / MÜPAMOZI (Pedro Almodóvar szenvedélyes világa)

Szeretők, utazók (2013) / MÜPAMOZI (Pedro Almodóvar szenvedélyes világa)

Szeretők, utazók - spanyol nyelven, magyar felirattal

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. október 16. hétfő, 19:00

Pedro Almodóvar egyik legfurcsább filmje a Szeretők, utazók - még az Almodóvar-rajongókat is megosztja. Pedig látszólag nagyon egyszerű. Egy repülőgép utasai megtudják, hogy a gép nem tud biztonságosan leszállni. Lehet, hogy az égből a mennybe szállnak. Még nem dőlt el semmi. Egy biztos: az utazóknak szembe kell nézniük az életükkel, a hazugságaikkal. Másként kell szemlélniük mindazt, amit a földön hagytak. De mennyire vehetjük komolyan mindezt? Már a film retró hangulatú főcíme is jelzi, nem tudhatjuk, mennyire. Ráadásul a film néha átcsap bohózatba, operettbe, drámába és melodrámába. És akkor még az utalásokról, idézetekről nem is szóltunk, pedig Almodóvar nagyon is tudatosan idézi meg korai filmjeit, saját ifjúságát, olvasmányait. 

Hogy végül le tud-e szállni a gép La Mancha repülőterén, majd kiderül. De azért megfordul a fejünkben, hogy a reptér kiválasztása sem lehet véletlen: Almodóvar ebben a spanyol régióban született. Szóval hová is tart valójában ez a járat? Hová akarnak eljutni az utazók? Néha az az érzésünk, hogy valamiféle belső időutazás tanúi vagyunk. Egykor az ilyen történetek óceánjáró hajók fedélzetén játszódtak. Most a fellegek között. És az utazók alatt mindvégig ott van az a világ, amelytől el akarnak szakadni, ugyanakkor újra szeretnék a talpuk alatt érezni.

A Szeretők, utazók lökött, olykor végtelenül vitriolos sors-játék. Vitairat minden szemforgatás ellen, mégis melegség járja át. A fene se érti, hogy ennyi bolondozás közepette miért is szorul el néha a szívünk…

A vetítés a budapesti Spanyol Nagykövetség együttműködésével valósul meg.

Közreműködik:

Réz András

házigazda

Ajánlatunk


A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Ajánló


A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja…

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!