Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Turné: Németország, Dortmund

Turné: Németország, Dortmund

Bach: 3. (D-dúr) szvit, BWV 1068
Mozart: d-moll zongoraverseny, K. 466
Csajkovszkij: 4. (f-moll) szimfónia

Szólista: Emanuel Ax
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. október 15. vasárnap, 16:00

A Ruhr-vidék több mint félmillió lakosú nagyvárosának hagyományosan gazdag kulturális kínálatába jól illeszkedik 2002-ben átadott modern, építészetileg is jelentős koncertháza, a Konzerthaus. Nagyterme valamivel több mint 1500 néző befogadására alkalmas, a kisteremben – amelyet egy érdekes belsőépítészeti megoldással a nagyteremből lehet leválasztani – 900 ember fér el.

1999-ben egy üresen álló mozi és egy áruház lebontásával „csináltak helyet” az új Konzerthausnak, amelynek alapkövét 2000. október 16-án helyezték el. Benne egy szerencsepénzzel, amelyet az akkori intendáns a Berlini Filharmónia épületében talált, Matthias Pintscher zeneszerző egy művének kéziratával, egy szárnyas orrszarvúval, egy karmesteri pálcával, az aznapi újságokkal, valamint Beethoven Fideliójának partitúrájával és a Bibliával.

A belső terek kialakítása 2001 szeptemberében kezdődött. Különös műgonddal és hozzáértéssel dolgoztak az akusztikai megoldásokon, és 2002 áprilisában elkészült a ház, ezután beépítették az orgonát, szeptemberben pedig megnyitották a koncertházat az érdeklődők előtt, akik a városból és a környékről érkeztek – negyvenezren. A csupa üveg betonépületben úgy helyezték el a három erkélysoros koncerttermet, mint egy ferde dobozt. A modern hangversenytermek többségéhez hasonlóan itt is különböző megoldásokkal lehet „hangolni” a termet, amelyet akusztikája miatt nagyon szeretnek a fellépő muzsikusok.

A Fesztiválzenekar turnéja során itt elsőként Bach 3. zenekari szvitje hangzik el, amelynek kéziratát Mendelssohn fedezte fel. A zongoraművész Emmanuel Ax egy igazi klasszikust, Mozart komoly és súlyos tónusa ellenére is népszerű d-moll zongoraversenyét játssza. A záródarabban, Csajkovszkij 4. szimfóniájában a szerző a körülöttünk ólálkodó végzettel hadakozik, végül mégis boldogságot ír fel nekünk receptre.

A kifogástalan hangzásélményre törekvés adta az ötletet, hogy az épület logója a szárnyas orrszarvú legyen, mert – ezt kevesen tudják – az orrszarvú apró, mozgékony füleivel, az egyik legjobb hallású állat. A szárnyas orrszarvú rövid idő alatt az egész város jelképévé vált. A Konzerthaus pedig mára Észak-Rajna Vesztfália egyik leglátogatottabb, és leginkább kihasznált hangversenyhelyszínének számít. Jegyvásárlási lehetőség itt

Ajánlatunk


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

Ajánló


Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy…

Mi ez, mi ez, miez, ez a rettentő csengetés? Tűz van? Ezek nyilván tűzoltók… szólni kellene az Erzsinek, hogy oltsa…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!