Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Ultima Vez (BE): In Spite of Wishing and Wanting - 200% tánc

Ultima Vez (BE): In Spite of Wishing and Wanting - 200% tánc

Megszületése idején, 1999-ben az In Spite of Wishing and Wanting óriási port kavart: Wim Vandekeybus a primér – heves, vad, de naiv és játékos – férfi vágyakról készített előadást.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. november 24. péntek, 20:00

Lenyűgöző táncsorok David Byrne érzéki zenéjével megerősítve, monológokkal tarkítva a félelemről és a biztonságra törekvésről. 2016-ban egy teljesen új csapattal felújították a világraszóló előadást. Egy film is az előadás része, a The Last Words, amely Julio Cortázar két novelláján alapszik, és amelyben szerepelnek az eredeti táncosok, beleértve Vandekeybust is, 1999-ből.
A korábban Jan Fabre társulatában szereplő fiatal koreográfus mesterének fizikális-teátrális-minimális-peformance világából fejlesztette ki sajátos stílusát, aminek központjába a táncot helyezte. 1987-ben készített első darabjával, a What the body does not remember-rel (melyet a Trafó is bemutatott 2014-ben) az akkor 24 éves belga koreográfus egy csapásra a táncvilág élvonalába került. A darab készítésével párhuzamosan alapította meg saját társulatát, az Ultima Vez-t. Vandekeybus színpadi mozgást, zenét és filmet mesterien elegyítő munkáiban a tánc fizikai határait feszegeti: kirobbanó energia, veszély, extrém érzelmek dominálnak abban az autentikus koreográfusi formanyelvben, amelyhez három évtizede hű maradt.
 
Számos kiemelkedő zeneszerzővel és előadóval dolgozott együtt (Thierry de Mey, Peter Vermeersch, David Byrne, Marc Ribot, Charo Calvo, Eavesdropper, David Eugene Edwards, George Van Dam), csakúgy, mint filmesekkel és képzőművészekkel (Walter Verdin, Octavio Iturbe). Meghívott koreográfus volt az izraeli Batsheva Dance Company-nál és a spanyol Compania Nacional de Danza társulatnál. 2002-ben koreográfiát készített Sidi Larbi Cherkaoui számára. A Victoria flamand produkciós ház meghívására 2006-ban részt vett a Nightshade projektben.
 
A Trafóban az elmúlt évtizedben négyszer lépett fel az Ultima Vez, 2008-ban nagy közönségsiker övezte Tükör című darabjuk magyarországi bemutatóját, 2009 őszén pedig újFeketeség című darabjukat hozták el. Utóbbi előadásban két fiatal magyar táncos, Mészáros Máté és Vass Imre nemzetközi sikerének is örülhettünk. 2014-ben a What the body does not remember után booty Looting című darabját is bemutattuk, mely a fénykép, a fényképezés színpadra emelésével az emlékezet mechanizmusát vizsgálta.
 
 
Rendezés, koreográfia, színpadkép: Wim Vandekeybus
Eredeti zene és hangkörnyezet: David Byrne
"Fuzzy Freaky" Remix: DJ Food
Előadók: Eddie Oroyan, Yassin Mrabtifi, Guilhem Chatir, Grégoire Malandain, Luke Jessop, Luke Murphy, Knut Vikström Precht, Baldo Ruiz, Giovanni Scarcella, Nuhacet Guerra Segura, Alexandros Anastasiadis
Koreográfus asszisztens: Iñaki Azpillaga, German Jauregui
Művészeti asszisztens: Greet Van Poeck
Stylist: Isabelle Lhoas, közreműködik: Isabelle De Cannière
Technikai koordináció: Davy Deschepper
Fény: Francis Gahide, Davy Deschepper
Hang: Bram Moriau
Színpadmester: Tom de With
Produkció: Ultima Vez
Koprodukció: KVS (Brussels, BE)
 
FILM: THE LAST WORDS
Rendezés: Wim Vandekeybus
Szöveg: Wim Vandekeybus & Jan De Coster
Novellák, melyen a történet alapszik: Julio Cortázar 'Cuento sin Moraleja' & 'Acefalia'
Operatőr: Patrick Otten
Vágó: Rudi Maerten
Hangterv: Charo Calvo
Zene a kreditek alatt: David Byrne
Szereplők: John Campbell, Alessandra Fabbri, Max Cuccaro, Mary Herbert, Nordine Benchorf, Stefano Questorio, Ali Salmi, Benoît Gob, Igor Paszkiewiez, Germán Jauregui Allue, Juha-Pekka Marsalo, Saïd Gharbi, Giovanni Scarcella, Piotr Torzawa Giro, Gavin Webber, Charo Calvo, Angelo Dello Spedale, Toni d’Antonio, Lilia Vieira Nestre, Antonio Grossi, Max Pairon, Mathilde Pairon, Judith Vindevogel, Sandrine La Roche, François Brice, Frédéric Gibilaro, Nicola Schössler, Dominique Van Steerthegem, Carméla Locantore, Vincent Scarito, Jan De Coster, Christophe Orly, Lorenza Di Calogero, Ana Stegnar, Jean-Baptiste Lefebvre, Ezra Eeman, Ophelia Van Campenhout, Wim Vandekeybus
 
Jelmeztervező: Lies Van Assche
Díszlet: Christophe Olry
Produkciós menedzser: Anja Daelemans
Producer: Eric Kint
Produkció: Itinera Films
Koprodukció: Ultima Vez

Ajánlatunk


Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék.

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk Ura legszebb dalai koncert után most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit bemutató műsorral tér vissza.

Ajánló


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!