Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Ünnepi operagála - A Visegrádi Csoport magyar elnöksége alkalmából

Ünnepi operagála - A Visegrádi Csoport magyar elnöksége alkalmából

Ha a koncertlátogató nem tudná a rendezvény címéből, alighanem akkor is gyanút fogna: szlovák koloratúrszoprán, magyar alt, cseh tenor és lengyel basszus egy koncerten, szlovák karmesterrel és magyar zenekarral - mindez aligha lehet más, mint a négy visegrádi ország együttműködésének zenei lenyomata.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. december 20. szerda, 19:30

Az est legfényesebb csillaga Edita Gruberova, „a koloratúra királynője”, akinek csodálatos hangjáért, makulátlan technikájáért és kifejező előadásmódjáért évtizedek óta töretlenül rajong a magyar közönség is. „A szlovák fülemüle” négyszer is pódiumra lép a hangverseny folyamán, stilárisan igen változatos kínálattal: Smetana A csók, Mozart Idomeneo, Puccini Gianni Schicchi és Bellini Az alvajáró című operájából énekel egy-egy reprezentatív áriát. A koncerten régi ismerősként üdvözölhetjük Schöck Atalát, a hazai énekestársadalom egyik kiválóságát, és Ladislav Elgr hangját is élvezhettük korábban a Budapesti Wagner-napokon. Krzysztof Bączyk esetében pedig új barátságot köthetünk: vele eddig nem találkozott a Müpa közönsége.
A műsor összeállítói arra is gondot fordítottak, hogy a „visegrádi szellemet” ne csak a közreműködők nemzeti hovatartozása erősítse, de a műsoron megszólaló számok is ezt tegyék: a nagy klasszikusok, Mozart, Rossini, Bellini, Rachmaninov, Mascagni és Puccini mellett magyar (Erkel, Kodály), cseh (Smetana, Dvořák), lengyel (Moniuszko) és szlovák (Moyzes) komponista művei is megszólalnak. Utóbbi, Alexander Moyzes (1906-1984) Garam menti táncok című sorozata, amelyből a negyedik tételt ismerhetjük meg a Gruberova által nagyra tartott, s vele rendszeresen együttműködő Peter Valentovič vezényletével, vérbeli zenetörténeti kuriózum - a magyar közönség minden bizonnyal most hallja majd először.

Dvořák: Ruszalka - Polonéz
Smetana: A csók - Recitativo és Barče áriája
Smetana: Az eladott menyasszony - Jeník áriája
Moniuszko: A kísértetkastély - Skołuba áriája
Moniuszko: Halka - Mazurka
Bizet: Carmen - Seguidilla
Mozart: Idomeneo - Elettra áriája
Rossini: A sevillai borbély - Rágalomária
Moyzes: Garam menti táncok, op. 43 - IV. tétel
Dvořák: Ruszalka - A herceg áriája
Rachmaninov: Aleko - Aleko cavatinája
Mascagni: Parasztbecsület - Santuzza áriája
Puccini: Gianni Schicchi - Lauretta áriája
Erkel: Hunyadi László - Palotás
Kodály: Háry János - Szegény vagyok

Bellini: Az alvajáró - Amina áriája

Ajánlatunk


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!