Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Vidróczki és Háry János – Kodály átiratok Szirtes Edina Mókustól / KLASSZ a pARTon! Kodály Zoltánnal

Vidróczki és Háry János – Kodály átiratok Szirtes Edina Mókustól / KLASSZ a pARTon! Kodály Zoltánnal

Vidróczki és Háry János
Kodály-átiratok Szirtes Edina Mókustól
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. december 16. szombat, 11:00

Hercegek, grófok, királyok és császárok, huszárok, ravasz menyecskék és betyárok… Ki ne ismerné a Kodály Zoltán által megénekelt hősöket, Vidróczkit, a híres betyárt, Háry Jánost, a nagyotmondó obsitost, aki egy kardsuhintással legyőzte Napóleont, a franciák császárát? A betyár Vidróczkival járni a Mátra erdeit, huszárokat toborozni, verbunkot muzsikálni, Burkusországtól Bécsig kalandozni mesékkel és legendákkal, gyönyörű zenékkel, meseszép dalokkal és kiváló muzsikusokkal - erre a kalandra várunk kicsiket és nagyokat, szülőket és nagyszülőket.
Kodály kompozíciói ezúttal átiratokban szólalnak meg - ez azonban koránsem „szentségtörés”. A műsor nem titkolt célja összecseng Kodály szállóigévé lett mondatával: „Legyen a zene mindenkié!” A cél ezúttal is az, hogy a zenebarátok vagy leendő zenebarátok minél szélesebb köre ismerkedjék meg ezekkel a zenékkel. A Mátrai képek gerincét adó Vidróczki-ballada maga is népdalfeldolgozás, és a Háry Jánosban megszólaló népi eredetű dallamok is Kodály zeneszerzői műhelyében nyerték el színpadi formájukat.


Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Komikussá vált történet egy tanárról, Nyúl Béláról, akit meghurcolnak, feláldoznak a politika oltárán egy Hannibálról szóló, látszólag jelentéktelen tanulmány miatt, aminek állításait nem hajlandó visszavonni.

Gary úgy érzi, mindent megad a családjának. Értük dolgozik állandóan, ügyfeleivel is ezért jár el golfozni, meccsekre. Maggie magányosnak és elveszettnek érzi magát a házasságukban. Nem tudja, mit akar, csak azt, hogy képtelen így folytatni. Két középkorú ember. Egykor elkötelezték magukat egymásnak, a hétköznapok sűrűjében azonban egyszer csak elsodródtak egymástól. Mások már a vágyaik, mások a céljaik.

A musical zenéje sokféle műfajból merít, igazán színes, magával ragadó hangzásvilágot teremtve, több igazi sláger is felcsendül a darabban.

Ajánló


A német színház és film megújítója, Rainer Werner Fassbinder műve egy idősödő takarítónő és egy bevándorló szerelmén keresztül az emberi…

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

Gaetano Donizetti AZ EZRED LÁNYA Vígopera két felvonásban, prózai jelenetekkel, francia és magyar nyelven, magyar, angol és francia felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!