Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Zsidó Kulturális Fesztivál:A Bejn Hajamim zenekar koncertje

Zsidó Kulturális Fesztivál:A Bejn Hajamim zenekar koncertje

A Finali Gábor és Fekete Tamás gitáros által két éve alapított együttes most először lép föl a Zsidó Kulturális Fesztiválon.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. szeptember 12. kedd, 19:00

A Finali Gábor és Fekete Tamás gitáros által két éve alapított együttes most először lép föl a Zsidó Kulturális Fesztiválon. Mint Finali Gábor, a budapestiHunyadi téri Körzet rabbijaelmondta: tizenhárom tagú zenekaruknak nyolc zenésze és öt énekese van, a mostani programban azonban további két operaénekessel lépnek színpadra. Fontos hangsúlyozni, hogy nem klezmer-zenekarról van szó, hiszen a Bejn Hajamim olyan tradicionális dallamokat játszik, amiket a zsinagógákban hallhatunk az istentiszteleteken – igaz, az ősi zenét a Bejn Hajamim modern, korszerű hangzásvilággal adja elő, így kerül a színpadra a vonósok és ütősök mellett elektromos szóló- és basszus gitáros is. Csaknem két órás előadásuk egyik különlegessége az lesz, hogy nem csak liturgikus dalokat adnak elő, hanem válogatást adnak a világhírű izraeli popénekes, Uzi Chitman (1941-2005) legismertebb szerzeményeiből, amelyek olyannyira népszerűek, hogy szinte már „nemzeti slágerekké” váltak a zsidó államban.

Finali Gábor elmondta: az elmúlt két évben több zsidó ünnepen fölléptek már, tartottak jótékonysági koncertet a leégett zuglói zsinagóga javára, de Budapesten kívül játszottak több vidéki városban is, így például a Szegedi Kulturális Fesztiválon, valamint határon túl Komáromban.

 

A rabbi megjegyezte: habár a Bejn Hajamim legfontosabb feladata azoknak a magyarországi zsidóknak az elérése, akiket reményei szerint a modern, 21. századi hangszereléssel meg lehet szólítani, ám gyakran hívják őket keresztény közösségek is, amit nagyon fontosnak tart az egymás közötti hídépítés szempontjából. 

Ajánlatunk


Ajánló


43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!