Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

művész


Gayer Ferenc
2

Gayer Ferenc

Született: 1955 05.05.

Jazz nagybőgőművész zenekarvezető

Általános iskolai és középiskolai tanulmányait Sopronban végezte, ahol szüleivel 1957 óta élt. Alapfokú zeneiskolai tanulmányait a helyi zeneiskolában kezdte nagybőgő szakon. 1973-ban érettségizett, majd a Pécsi Műszaki Főiskolára került. Pécsen párhuzamosan a műszaki főiskolával folytatta a zenei tanulmányait a Pécsi Liszt Ferenc Zeneművészeti Szakiskola…

 Tovább

Aktuális programok


Jelenleg nincs futó program!

Jazz nagybőgőművész zenekarvezető

Általános iskolai és középiskolai tanulmányait Sopronban végezte, ahol szüleivel 1957 óta élt. Alapfokú zeneiskolai tanulmányait a helyi zeneiskolában kezdte nagybőgő szakon. 1973-ban érettségizett, majd a Pécsi Műszaki Főiskolára került. Pécsen párhuzamosan a műszaki főiskolával folytatta a zenei tanulmányait a Pécsi Liszt Ferenc Zeneművészeti Szakiskola szakmai tagozatán.

Ezután két évig dolgozott antikváriumban, majd felvételt nyert a Bartók Béla Zeneművészeti Konzervatórium Jazz Tanszakára, ahol 1982-ben kiváló eredménnyel szerzett diplomát jazz-bőgő szakon.

Már a diákévek alatt sok zenekarban játszott, de az iskola elvégzése után a hazai jazz élet számos kiválósága hívta zenekarába.

Játszott kilenc évig Dr. Garay Attila együttesében, tagja volt Kovács Gyula zenekarának és a híres Beamter-Martiny zenészpáros által alapított zenekarnak is.

Dolgozott Deák Tamás big-band-jében és számos Deák Tamás fémjelezte filmzenékben és stúdióprodukciókban működött közre. Időszakonként színházi zenészként is dolgozott.

Természetesen korosztályának ismert és kiváló tehetségű zenészeivel is alapított különböző formációkat, amelyek hosszabb-rövidebb ideig a magyar jazzélet meghatározó zenekarai voltak (Muck Ferenc, Horváth Péter, Gadó Gábor, Snétberger Ferenc, Pleszkán Frigyes). A műfajból adódóan nagyon sok kiválósággal játszott együtt alkalomszerűen itthon és külföldön egyaránt.

Egy-egy rövidebb időszakban tanítást is vállalt és vállal zeneiskolákban és magánoktatóként.

1986-ban tagja lett az akkor már jól működő Budapest Ragtime Band-nek, amelynek 1990 óta vezetője. Azóta a zenekar vezetése alatt nagyon sikeres pályát futott be. A zenekar idén ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját. A Budapest Ragtime Band az elmúlt 15 évben bejárta Európát, többször járt az Amerikai Egyesült Államokban, Mexikóban, és mint a magyar kultúra méltó képviselője mindig kiváló színvonalon, odaadással és a zene iránti alázattal képviselte hazáját.

Gayer Ferenc, mint sikeres zenekarvezető és a Jazz Szövetség tagja gyakran aktív közéleti szerepet is vállalt, és vállal a mai napig.

A Budapest Ragtime Band mellett a mai napig játszik más zenei formációkban is.

1993-ban marketing menedzser szakágon végzett a Kereskedelmi Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskolán távoktatási tagozaton.

2005-ben teljesítette a „Haladó kommunikációs tréning –Személyes Stílus és hatékonyság” elnevezésű tanfolyamot a Seneca Stúdióban.

Nős, három gyermek (Andrea, Veronika és Ferenc) apja. Hobbija a társművészetek (film, irodalom, képzőművészet) és a labdarúgás.

ELLA FITZGERALD EST - Kelemen Angelika Quartet

ELLA FITZGERALD EST - Kelemen Angelika Quartet

K11 Művészeti és Kulturális Központ
  • Bőgő

Ajánlataink


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!